Startlaphoz Csatlakozz!

Burgenland választ

Kampánytéma lett a magyar munkavállaló

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 20. szerda, 11:20

Az ingázó magyar munkavállalóknak sem mindegy, hogy ki nyeri a burgenlandi tartományi választást. A kisalfold.hu néhány Sopron környéki, határ menti településre látogatott el.

 A kérdés: legyőzőre talál-e a 2000. óta hivatalban lévő Hans Nissel (SPÖ). A szociáldemkorata párti politikus kampányában szinte már megvédte, megvédi a magyar munkavállalókat.

  Mint azt többször hangoztatta, szükség van rájuk, mert ők olyan munkát végeznek, főleg a mezőgazdaságban, építőiparban, amelyet az ausztriaiak nem vállalnának el. 

 Inkább munkanélküli segélyen maradnak. S ezzel kellene foglalkozni.

  Nissel azonban nem volt mindig ilyen visszafogott. Arról többször beszámoltunk már például, hogy visszaállítaná az ellenőrzést a magyar-osztrák határon.
 
  A falvakban, az utak mentén már mindenütt kint vannak plakátok. Az hirdetőtáblákról pedig politikusok, azok programjai tekinteknek le ránk.

  Van, aki munkahelyeket teremtene Burgenlandban, míg mások szerint a munkanélküliséget kell felszámolni. S a módszerben, a megvalósításban már lehet lényegi különbség.

  Abban viszont egyetértenek: Burgelandért, egy jobb tartományért közösen kell dolgozni. A középpontban a gyerek, a család áll.

  A megkérdezett helyiek pártállásuk szerint várják a győzelmet. A pirosak, (SPÖ) Nissel elsőségére számítanak. A feketék (ÖVP - Néppárt) abban bíznak, hogy jelöltjük, Franz Steindl lesz az új tartományi főnök.

  Ők kettőjük a legesélyesebbek, a zöldpárti Regina Petriket a harmadik-negyedik helyre várják. A dobogós helyért nagy küzdelem lehet a szabadságpárti (FPÖ) Johann Tschürtz között. A politikus azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy Féltoronynál (Halbturn) jelképesen lezárta a határt.
 
  Legutóbb pedig arról adtunk hírt, hogy a külföldi munkavállalókat korlátozó kampányfelhívását egy óriásplakátra egy magyar ragasztotta fel. Ez a választás sem múlhat el tehát úgy, hogy ne vették volna elő a magyarkártyát.

  Ez pedig a sok, az Ausztriában érvényes letelepedési engedéllyel élő magyarban visszatetszést kelt. Ahogy egyikük fogalmazott: " ki vannak akadva emiatt".

  Találkoztunk olyan burgenlandiakkal, akik elmondták: őket nem érdekli a politika, a prospektusokat sem olvasták el. Nem is szavaznak majd.

 Az indulók között szerepel még Thomas Graf (CPOE - Kereszténydemokrata párt), Christian Schreiter (NEO - liberális), illetve Sopronkeresztúr (Deutschkreuz) polgármestere, Manfred Kolly (Alliance Burgenland) is.

  A május 31-i választáson 250 ezer burgenlandi polgár adhatja le szavazatát.
 
Forrás: kisalfold.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kampánytéma lett a magyar munkavállaló.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector