Startlaphoz Csatlakozz!

Kiskapu a vasárnapi zárás kikerülésére

Franchise-osításon gondolkodik a Metro

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 21. csütörtök, 11:30

A vasárnapi boltzár nem jó senkinek a Metro-csoport vezérigazgatója szerint, de alkalmazkodnak a kialakult helyzethez. Olaf Koch a cégcsoport berlini stratégiai prezentációján újságírói kérdésekre válaszolva arról is beszélt, hogy Magyarország esetében is gondolkodnak a franchise rendszer bevezetésén, de az online vásárlás kialakítását egyelőre nem tervezik a Metrónál - írja az origo.hu.

  A Metro Cash & Carry megújuló nemzetközi franchise modellje a magyar piacra is adaptálható lesz, de a helyi bevezetés eldöntése már teljesen a magyar vezetés kezében lesz. Ugyanis a nemzetközi Metro belső működési modellje is változni fog júliustól, decentralizáltabb lesz, így minden ország a helyi igényekre szabva indíthat majd új programokat, vagy adaptálhat igényei szerint más országokban már sikeres modelleket.
 
  Magyarországon legutóbb a Spar kezdett bele franchise rendszer kialakításába – például töltőállomásokon is egyre több mini-Spar nyílik. A vasárnapi boltzárat a franchise rendszerben működő üzletek tudják a legkönnyebben megkerülni: például a hazai láncok közül ilyen, vagy részben ilyen rendszerben működik a CBA, a Coop és a Reál is. A boltokat működtető cégek tulajdonosai (és a családtagok) ugyanis vasárnap is beállhatnak dolgozni, amennyiben a bolt alapterülete nem haladja meg a 200 négyzetmétert.
 
  A nemrég bevezetett boltzárral kapcsolatban Olaf Koch azt mondta, hogy az senkinek sem jó, de alkalmazkodnak a kialakult helyzethez. Német cégről lévén szó, az alkalmazkodás nagy problémát feltehetően nem okoz, hiszen éppen Németországban az egyik legszigorúbb a nyitvatartási idő szabályozása.

  A Metro esetében egyelőre nem tervezik az online vásárlás kialakítását, sokkal inkább a kiszállításra, kézbesítésre kívánják helyezni a hangsúlyt, válaszolta az Origónak Olaf Koch. A versenytársak közül a Tesco például már bevezette ezt a szolgáltatást. A MediaMarkt online felületén működik már webshop, és a vezérigazgató elmondta, a műszaki cikkeket forgalmazó áruházuk esetében gondolkodnak további fejlesztéseken.
 
  A várható növekedés miatt a kelet-közép-európai térség az egyik legvonzóbb régió Európában, mondta a vezérigazgató, aki szerint a pénzügyi válság alaposan megtépázta Lengyelországot, Magyarországot és Romániát is. A visszaesés után azonban a gazdasági fejlődés, a növekedési adatok mind jobbak és jobbak, így nagyon örülünk, hogy ott vagyunk ebben a régióban, mondta Olaf Koch, hozzátéve, hogy nem tervezik elhagyni Magyarországot.
 
Forrás: Origo

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Franchise-osításon gondolkodik a Metro.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector