Startlaphoz Csatlakozz!

Egy pedagógusasszisztens 85 ezer forintot keres havonta

Tüntetnek a civilek és a PDSZ

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 21. csütörtök, 20:00

Tüntet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és több civil érdekvédő csoport. A Blaha Lujza térről az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) elé vonulnak – írja az mno.hu.

  A demonstrálók a többi között a tankötelezettség korhatárának 18 évre történő visszaállítását, a felsőoktatási törvény visszavonását, önálló oktatási minisztérium létrehozását és béremelést követelnek a közszféra dolgozói számára. Tíz pontból álló petíciójukat szerda délután juttatták el Orbán Viktor miniszterelnöknek.
 
  A Hír Televízió tudósítója a Blaha Lujza térről délután hat óra után azt mondta, több százan gyűltek össze, hogy a Rákóczi úton át az Emmihez vonuljanak.

  Többen felszólalnak majd, így Mendrey László, a PDSZ elnöke, Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere, és egy szülő is beszédet mond.
 
  A PDSZ korábban elfogadhatatlannak nevezte, hogy ma egy pedagógusasszisztens 85 ezer forintot visz haza, ráadásul az idei költségvetés nem biztosítja a tanárok soron következő béremelését sem.

Jobbik: A kormány „habonyosítja” a felsőoktatást

  Módosító javaslatokat nyújt be az Országgyűlésnek a Jobbik a felsőoktatásban dolgozók bérrendezése és a rektorok szerepének megerősítése érdekében. Dúró Dóra szerint a kormány a saját embereit helyezi olyan pozícióba, ahonnan az egyetem gazdasági és fejlesztési stratégiájáról a rektorok megkerülésével is dönthetnek. A parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke azt szorgalmazta, hogy a rektor jelenléte nélkül ne ülésezhessen a konzisztórium.

  – A Jobbik szerint a konzisztóriumok létrehozásával nem történik más, minthogy a kormány „habonyosítja” a felsőoktatást. Olyan külső emberek ülhetnek meghatározó pozícióba a felsőoktatási intézményekben, akiknek semmi közük nincsen az intézményekhez, az egész felsőoktatás rendszeréhez, semmilyen elvárásnak nem kell megfelelniük, még annyinak sem, mint a kancellári székbe ültetett embereknek. Kizárólag egy dolog, amit lehet róluk tudni: hogy felülről odaültetett emberek lesznek, akik politikailag meg kell, hogy feleljenek a miniszter elvárásainak – mondta Dúró Dóra.

Forrás: mno.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Tüntetnek a civilek és a PDSZ.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector