Startlaphoz Csatlakozz!

Személycserék

A Paksi Atomerőmű dolgozói létszáma és az üzembiztonság miatt aggódnak a szakszervezetek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 22. péntek, 07:21

 Az MVM Érdekegyeztető és Konzultációs Fórum összehívását javasolja az MVM Társaságcsoport Szakszervezeti Szövetsége (MVM TSZSZ) a Paksi Atomerőmű menedzsmenetjében tervezett személycserék miatt, amely az érdekképviselet szerint jelentős létszámleépítést jelenthet, ez pedig az atomerűmű üzembiztonságát veszélyeztetné.

    Az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége csütörtökön honlapján nyilvánosságra hozott sajtónyilatkozat szerint az ágazatban működő szakszervezetek osztják azt a szakmai véleményt, hogy a Miniszterelnökséget vezető miniszter korábbi bejelentése, miszerint a kormány külföldi menedzsereket kerestet fejvadász cégekkel az atomerőmű egyes vezetői posztjaira, olyan következményekkel járhat, amelyek akár az erőmű biztonságát is veszélyeztethetik. Szakmai források szerint ennek hátterében a Brüsszel által követelt „átláthatósági kényszer” valószínűsíthető.

    A tervvel kapcsolatban már fenntartásait hangoztatta az Energiapolitikai 2000 Társulat is, amely állásfoglalásában arra mutatott rá, hogy a hazai kutatóbázissal megerősített üzemeltetési, létesítési szakértelem éppen az orosz technológia gyakorlatban is alkalmazott alapos ismeretével haladja meg a nyugati azonos típusú (nyomott vizes) reaktorokat ismerő szakemberek tudását. A hazai atomerőműves szakértelem exportképes tudás - szögezték le.

    Az MVM TSZSZ a paksi atomerőműnél működő két szakszervezettel, a PADOSZ-szal és MÉSZ-szel közösen a napokban levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz a helyzet megnyugtató rendezése érdekében. Ebben hangoztatják: bizonyosak abban, hogy az atomerőműnél lefolytatott szükséges átvilágítások - szolgálva a transzparenciát - bizonyítani fogják a jelenlegi működés helyességét, a magyar menedzsment és a munkavállalók szakértelmét, tanulságai hatással lesznek Paks 2 megépítésére és üzemeltetésére is.

    Jelezték a kormányfőnek: készek kivenni részüket abból a harcból, amit a kormány folytat a magyar energiapolitika szuverenitásáért, és a brüsszeli döntéshozók számára is jelezni aggodalmukat.

    A szakszervezet honlapján bejelentette, hogy május 22-én Brüsszelben az európai parlament előtt demonstrációt tartanak, és konzultációt kezdeményeznek az EU energiaügyi biztosával.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A Paksi Atomerőmű dolgozói létszáma és az üzembiztonság miatt aggódnak a szakszervezetek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector