Startlaphoz Csatlakozz!

10 százalék

Lázár: emelik a rendészeti területen dolgozó munkatársak bérét

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 22. péntek, 12:42

Két lépcsőben emelik a rendészeti területen dolgozó adminisztratív munkavállalók bérét - jelentette be Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján.

    A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: azon rendészeti területen dolgozó közalkalmazottak, akik nem tartoznak a szolgálati törvény hatálya alá, azok 2015 július és 2016 január 1-jével kapnak béremelést, ennek mértéke 10 százalék.

    A tárcavezető arról is beszámolt, hogy a szerdai - egész napos - kormányülésen felhatalmazták Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét, hogy tegyen javaslatot a szociális ágazatban dolgozók bérkiegészítésére.

    Tájékoztatott arról is: munkabizottságot hozott létre a kabinet azzal a céllal, hogy összehangolja a Kárpát-medencei magyarokkal kapcsolatos kormányzati munkát.

    Elmondta, az előző napi kormányülésen áttekintették a Kárpát-medencei magyarság helyzetét, azon belül a magyar kormány támogatáspolitikáját. Utóbbival kapcsolatban a kabinet úgy döntött: az új támogatási rendszer középpontjában a gyermekvállalásnak és az oktatás-nevelésnek kell állnia a határokon túl is - ismertette.

    A megújuló támogatáspolitikában a magyar kormány kiemelt szövetségesként tekint a határon túl működő történelmi egyházakra, azokra a településekre, ahol a magyarságnak sikerült megőriznie a demográfiai többséget, valamint a vállalkozói érdekképviseletekre - mondta Lázár János.

    Bevándorlásügyben - közölte - a kormány megerősítette azt az álláspontját, amely szerint a kérdésnek nemzeti hatáskörbe kell kerülnie.

    A halálbüntetéssel kapcsolatban a kabinet újra kifejezte azt a véleményét - folytatta a miniszter -, hogy Magyarországnak le kell folytatnia az erről szóló, eddig le nem zajlott vitát, ami akár évtizedeket is igénybe vehet.

    Megjegyezte, hogy a kormány első olvasatban meghallgatta Trócsányi László igazságügy-miniszter jelentését a három csapás intézményéről, amelyet sikeresnek, eredményesnek minősítettek, egyben úgy határoztak: meg kell vizsgálni, hogy alkalmazásának milyen korlátai alakultak ki az elmúlt években.

    Felsőoktatási kérdések is szóba kerültek a tájékoztatón. Lázár János elmondta: a kormány újabb, 37 milliárd forintos fejlesztést tervez a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen, de egy ilyen beruházásnak akkor van értelme, ha elérik, hogy Magyarországon csak a közszolgálati egyetem biztosítson rendészeti, közigazgatási és államtudományi képzést.

    Lázár Jánost a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) budai campusának sorsáról, a kertészettudományi, élelmiszer-tudományi, tájépítészeti kar leválasztásáról szóló sajtóhírről is kérdezték. Erre reagálva a Miniszterelnökség vezetője közölte: a kormány semmilyen döntést nem hozott, nem is tárgyalt a BCE épületeinek jövőjéről.

    Azzal kapcsolatban, hogy az értesülések szerint Hódmezővásárhelyre költözhetne az egyetem egyik kara, a miniszter - aki egyben a város országgyűlési képviselője, korábbi polgármestere - azt mondta: még viccnek is rossz, hogy a Corvinus bármelyik egysége Hódmezővásárhelyre kerülne.

    Jelezte egyúttal, hogy a Corvinus kertészettudományi karának ő maga nagy támogatója.
    Hozzátette, ő is a várakozók álláspontján van azzal kapcsolatban, hogy a Corvinus egyetem vezetése és a felsőoktatási államtitkárság mikor teszi rendbe a kérdést.

    Lázár János közölte továbbá azt is: fideszes és KDNP-s képviselőtársaival közösen önálló indítványt terjesztenek a Ház elé a jövő héten, kárpótlást kezdeményezve annak a ma még élő mintegy 17-18 ezer II. világháborús magyar hadiárvának és hadiözvegynek - köztük, jelentkezés alapján, határon túl élőknek is -, akiket 1949-ben az akkori államhatalom megfosztott ettől a minősítéstől. Ők a tervek szerint havi 8000-8500 forintos nyugdíjkiegészítést kapnának a magyar államtól.

    A Magyar Paralimpiai Bizottság vezetésével kapcsolatos hírekre a Miniszterelnökség vezetője kérdésre úgy reagált: nem kívánnak beleszólni a testület belső ügyeibe, de személyes véleménye az, hogy egy sportvezetőnek az átlagosnál jobban kell ügyelnie társadalmi megbecsültsége megtartására. Szerinte egyébként az illető sportvezető elveszítette a bizalmat, és felmerül a méltatlanság kérdése is.

    Az azbeszttel szennyezett zagyvaszántói hulladékra vonatkozó kérdésre azt felelte: Várpalotára nem kerül szemét, tiszteletben tartják a helyiek tiltakozását és keresik a lehetőséget, hogy hol van olyan hulladékkezelő, amely alkalmas ekkora mennyiségű hulladék befogadására a következő hetekben, hónapokban.

    Lázár Jánost kérdezték arról is, hogy egy elsőfokú bírósági döntés szerint információkat kell adnia egy svájci és egy olasz útjáról. Azt felelte: a bíróság nem tudná ellenőrizni válasza valóságtartalmát, s ez nem is oldja meg a problémát. Az ország érdekeit az szolgálja, ha a tárgyalásokról, a résztvevőkről és a témáról nem kerül nyilvánosságra adat - szögezte le, alapvetően bizalmi kérdésnek minősítve a munkával kapcsolatos útjait. „Az a hízelgő szubtrópusi föltételezés, hogy csajozni mentem volna, ez még a feleségem számára is komolytalan állítás volt, mert nagyon jól tudja, hogy reggeltől estig dolgozom” - fogalmazott.

    Az M0-áson egy bolgár buszon talált csőbombával kapcsolatosan pedig azt felelte: nem került szóba a kormányülésen; nincs új biztonsági kockázat Magyarországon.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Lázár: emelik a rendészeti területen dolgozó munkatársak bérét.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector