Startlaphoz Csatlakozz!

„A pénz nem minden”

Balog Zoltán: júliustól bérkiegészítést kapnak a szociális szférában dolgozók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 22. péntek, 16:31

Júliustól bérkiegészítést kapnak a szociális szférában dolgozó szakemberek a jelenlegi bérpótlékon felül - jelentette be az emberi erőforrások minisztere egy pénteki budapesti rendezvényen.

    Balog Zoltán elmondta, a kormány szerdai döntése értelmében 65 ezer szakmai dolgozó bérkiegészítésére az idei költségvetésben 7,6 milliárd forintot biztosítanak, jövőre pedig 15 milliárd forintot.

    Hozzátette, hogy a szociális területen dolgozók, ahogy tavaly, úgy az idén és jövőre is megkapják a korábban megítélt - összesen 12 milliárd forint - bérpótlékot.

    Közölte, ez azt jelenti, hogy három év alatt 60 milliárd forinttal emelték a szociális szférában dolgozók jövedelmét, ebbe bele nem számítva a minimálbér-emelést.

    Balog Zoltán erről a Petőfi Irodalmi Múzeumban beszélt, ahol - Novák Katalin és Czibere Károly államtitkárral - díjakat adott át a szociális és családügyi területen kiemelkedő tevékenységet végző szakembereknek és művészeknek.

    Kiemelte, a kormány munkájának a középpontjában a családok állnak, mert erős családok tudnak a gyermekeknek biztonságot adni, számukra jövőt biztosítani.

    A miniszter eddigi kormányzati intézkedéseket sorolt fel, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy több mint másfél éve nő a születések száma Magyarországon, ami azt jelenti, egyre többen gondolják úgy, hogy érdemes gyermeket vállalni. Szerinte a statisztikai adatok óvatos bizakodásra adnak okot.

    Elmondta, tavaly több gyermek született - mintegy 91 500 -, mint az elmúlt öt évben bármikor, és arról is szólt, hogy egyre többen kötnek házasságot. Hozzátette: ebben minden bizonnyal szerepe lehet az „állami nászajándéknak” is, azaz a házassági adókedvezménynek.

    Arra is felhívta a figyelmet, hogy a legutóbb 30 évvel ezelőtt, 1985-ben emelkedett olyan mértékben a születések száma, mint tavaly.

    Balog Zoltán kitért arra: a kormány a következő években szeretne még többet tenni a családokért, a családok terheinek csökkentéséért. Megjegyezte, hogy az elmúlt öt évben a családokért tett intézkedések összege elérte az ezermilliárd forintot.

    Hozzátette ugyanakkor, hogy „a pénz nem minden”, elkötelezett, elhivatott emberekre van szükség, akiknek a munkáját a kormány szeretné elismerni.

    Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a díjazottakat méltatva arról beszélt, rajtuk keresztül mondanak köszönetet azoknak a szakembereknek, akik nap mint nap ugyancsak a családokért dolgoznak, segítséget és támogatást nyújtanak a számukra.

    Az ünnepségen Pro Familiis-díjat vehetett át Acsainé Végvári Katalin, a Magyar Bölcsődék Egyesületének elnöke, Bartos Erika gyermekkönyvíró, a Citera Alkotó Kft. ügyvezetője, Bíró László katolikus tábori püspök, Czeizel Barbara, a Budapesti Korai Fejlesztő Központ intézményvezetője, szakmai igazgatója, Dévény Anna, a Dévény Anna Alapítvány elnöke, Halász Judit, a Vígszínház színművésze, Lakatosné Szám Katalin, a Képmás Magazin főszerkesztője, Mohay Tamás, az ELTE BTK Néprajzi Intézetének igazgatója és Mohayné Keresztes Ilonát, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezető szerkesztője (megosztva), Pálhegyi Ferenc pszichológus, nyugalmazott főiskolai tanár, Pászthy Beáta Klára, a Semmelweis Egyetem I. számú gyermekgyógyászati klinikájának gyermek- és ifjúságpszichiátere, Rónaszékiné Keresztes Monika Mária volt országgyűlési képviselő, a Népesedési Kerekasztal tagja, Schultheisz Judit, a Gézengúz Alapítvány a Születési Károsultakért orvos igazgatója, Spéder Zsolt, a Központi Statisztikai Hivatal Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatója, Szabó Endre belgyógyász, Baginé Gavaldik Lívia, a Jászsági Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat pszichológiai tanácsadója, Erősné Balogh Szilvia, Nagyecsed önkormányzatának projektvezetője és Oláh Zsolt, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat programkoordinátora.

    Pro-Caritate-díjat kapott Göncziné Sárvári Gabriella, a Kőbányai Egyesített Bölcsődék vezetője és Nagy Károly, az Országgyűlés Hivatalának német-orosz szakos idegenvezetője.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Balog Zoltán: júliustól bérkiegészítést kapnak a szociális szférában dolgozók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector