Startlaphoz Csatlakozz!

A szétosztás elveiről még egyeztetnek

Czibere: júliustól átlagosan bruttó 16 ezer forinttal többet kapnak havonta a szociális dolgozók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 22. péntek, 18:08

 Átlagosan havonta bruttó 16 ezer forint bérkiegészítésre számíthat mintegy 65 ezer szociális dolgozó július 1-jétől - jelentette be Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón Budapesten.

    Közölte: elsősorban a magasabb iskolai végzettségűeket és a hosszabb szolgálati idővel rendelkezőket érinti majd a bérkiegészítés, de a szétosztás elveiről még egyeztetnek a szakmai vezetőkkel.

    Az államtitkár arra hívta fel a figyelmet, hogy a most bejelentett - átlagosan bruttó 16 ezer forintos - bérkiegészítést nem a jelenlegi bérpótlék helyett adják az érintett 65-66 ezer, „magasabb iskolai végzettségű” szakembernek, hanem azon felül.

    Czibere Károly korábban az MTI-nek azt mondta, a szociális ágazatban dolgozó mintegy 93 ezer munkavállaló - köztük a szakmai, valamint technikai munkát végzők - jövőre is megkapják az ideivel azonos - havi 6000 és 17 200 forint közötti – bérpótlékot, ami 2016-ban 12 milliárd forintot jelent a jövő évi költségvetésben.

    Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere péntek délelőtt egy budapesti rendezvényen jelentette be, hogy júliustól bérkiegészítést kapnak a szociális szférában dolgozók. Elmondta, a kormány szerdai döntése értelmében az idei költségvetésben 7,6 milliárd forintot, jövőre pedig 15 milliárd forintot szánnak a bérkiegészítésre.

    Ez azt jelenti, hogy a szociális szférában bérpótlékra és bérkiegészítésre jövőre összesen mintegy 27 milliárd forintot fordítanak a költségvetésben.

 


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Czibere: júliustól átlagosan bruttó 16 ezer forinttal többet kapnak havonta a szociális dolgozók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector