Startlaphoz Csatlakozz!

Tűr? Tilt? Támogat?

Facebook a munkahelyen

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 25. hétfő, 12:23

A közösségi oldalak ma már életünk szerves részét képezik, a használatukkal azonban hajlamosak vagyunk túlzásba esni. Éppen ezért nem minden munkáltató örül, ha alkalmazottja a neten böngészve tölti napjait. Ám a tiltás sem megoldás, az ugyanis negatívan hathat a hatékonyságra – írja a borsonline.hu.

  Facebook, Tumblr, Instagram, Twitter, Pinterest – csak néhány azok közül a közösségi oldalak közül, amelyeket látogatunk, az ezeken eltöltött idő pedig akár több órára is rúghat naponta. A munkáltatók éppen ezért igyekeznek szabályozássokkal normál mederbe terelni a munkahelyi internethasználatot, ám a közösségi oldalak „letiltása" csökkentheti a munkamorált, ezzel együtt pedig a produktivitást is.
 
  – Ma már úgy tartják, az általánosan vett alapvető szükségleteink mellé sorolhatjuk az internetkapcsolat, valamint a közösségi oldalak meglétét is, illetve azt, hogy utóbbit bárhol és bármikor meglátogathassuk – mondja Földi Miklós Dániel munkapszichológus. Persze lényeges kérdés, hogy hol dolgozik az illető.
 
  A reklámügynökségeknél, marketinges cégeknél, tartalomkészítéssel foglalkozó vállalkozásoknál nemcsak megengedett a közösségi oldalak használata, de a munkavégzés szerves részét képezi, míg például a bankszektorban, biztosító cégeknél és egyéb olyan helyeken, ahol fontos az ügyfél személyes adatainak védelme, nem, vagy csak korlátozott mértékben engedélyezettek.
 
  Persze a saját eszközön – okostelefonon, táblagépen – történő használat ezeken a munkahelyeken sincs megtiltva, ám a szabályozásoknak köszönhetően csak bizonyos helyeken használhatók – munkaállomásnál például nem. Azoknál a cégeknél, ahol egy átlagos irodai környezet veszi körül az alkalmazottat, a munkáltatók engedékenyebbek a munkaidőben történő közösségi oldalak használatát illetően, míg azokon a helyeken, ahol a munkavédelmi szempontok ezt megkövetelik – például gyártósoron –, a telefonálás mikéntjét is szabályozhatják. Előbbinél azonban létezik ellenpélda is.
Van, ahol tiltják, van, ahol engedik
  – Korábban még elérhetőek voltak a közösségi oldalak az irodában, néhány éve azonban letiltották ezek elérhetőségét, így ma már nem tudjuk használni őket – meséli a 35 éves Katalin, aki kérte, ne említsük munkahelyének nevét, annyit azonban elárult, hogy egy nemzetközi vállalat titkárságán dolgozik. – A korlátozás engem nem érint, én ugyanis napközben telefonon tartom a kapcsolatot a családdal, ismerősökkel, a közösségi oldalakat csak otthon használom. A kollégáim is hasonlóképpen tesznek, a Facebookot, Twittert és egyéb csatornákat pedig csak szünetekben, vagy ebédszünetben böngészik az okostelefonjukon.
 
  A fenti példával ellentétben a Magyar Telekom jóval engedékenyebb a közösségi oldalak munkaidőben történő használatát illetően. – A cégünknél nincs olyan korlátozás, ami ezt tiltaná, kifejezetten a közösségi média munkaidő alatti használatára nincs belső szabályozásunk. A munkavállalóink a munkaidejük alatt is szabadon használhatják a különböző közösségi oldalakat, az egyetlen kitétel, hogy az erre fordított idő miatt ne csökkenjen a hatékonyság – tudtuk meg a Magyar Telekom kommunikációs igazgatóságától.
 
  A közösségi oldalak szabályozásával kapcsolatos vállalati irányelvek tehát igen eltérőek egymástól. A munkapszichológus szerint azonban a munkahelyi Facebookozást is két szemszögből lehet megközelíteni.
Csökkenhet a munkamorál
  – Egyrészt az emberek az életük nagy részét a munkahelyen töltik, így egyfajta szabadságérzetet ad, ha a neten keresztül munka közben is élhetnek társasági életet. Egy kis csevegés, vagy üzenetváltás személyesebbé teheti a munkakörnyezetet, ami pozitívan hathat a teljesítményre. Másrészről ha szigorúan munkaügyi szempontból nézzük, akkor a 8 órás munkaidőben a munkáltató számítógépén nem lehet magán jellegű tevékenységet végezni, ám a valóság és a törvény eltér egymástól.
 
  Minden attól függ, hogy az internetezés és a közösségi oldalak használata mennyire megy a munka rovására – ha nagyon, akkor jogos lehet a munkáltató felháborodása, ám ha ezzel nincs gond, a munkáltató viszont mégis megtiltja a használatukat, az a bezártság érzetét adhatja a munkavállalónak, akinek emiatt csökkenhet a munkamorálja is – magyarázza Földi Miklós Dániel.
 
  A munkáltatók többsége egyelőre nem tiltja a Facebook használatát, igaz, tudatos „jutalmazásként" sem tekintenek rá. A legtöbb esetben a háttérben dolgozó informatikusok figyelik a számítógépek adatforgalmát, így ezek alapján tudják meghatározni, ki mennyi időt tölt a 8 órás munkaidejéből munkán kívüli elfoglaltsággal. Persze az okostelefonok korában már ez sem feltétlenül megoldás, hiszen sokan rendelkeznek mobilinternet-előfizetéssel is, így nem szükséges a helyi vezeték nélküli hálózatot használni ahhoz, hogy internetezni tudjanak.
 
  – Ilyen esetben a munkáltató kérheti, hogy a számítógép előtt csak a munkával foglalkozzon a munkavállalója, ha pedig telefonálnia kell, akkor azt ne ott végezze el. Ezzel a módszerrel szintén mérhető, hogy ki mennyi időt tölt a munkaidőben saját tevékenységgel – mondja a szakember.
 
  Ha tehát a munkahelyen nem tiltják a közösségi oldalak használatát, nyugodtan látogathatjuk őket, azt viszont már nekünk kell éreznünk, hogy mennyi időt tudunk erre szánni anélkül, hogy az rontaná a teljesítményünket. Ellenkező esetben ne lepődjünk meg, ha a felettesünk az irodájába kéret minket.

Forrás: borsonline.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Facebook a munkahelyen.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector