Startlaphoz Csatlakozz!

Hogyan épül fel a pozitív imázs?

Hatékony PR-ral a népszerűbb szakszervezetekért

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 27. szerda, 07:02

Negyedik állomásához érkezett a CEYTUN (Közép-Európai Fiatal Szakszervezeti Tagok Hálózata) projekt. Ezúttal Prága adott helyszínt a Friedrich Ebert Alapítvány (FES) finanszírozásában megvalósuló, PR (public relations) témakörrel foglalkozó konferenciának.

  A rendezvényt a FES regionális projektjének vezetője, Daniel Reichart nyitotta meg. Ezt követően a szokásokhoz híven a rendező ország konföderációjának vezetője, Josef Středula, a ČMKOS elnöke köszöntötte a résztvevőket, s a témához igazodva előadást tartott a cseh szakszervezeti konföderáció éppen aktuális megújulási folyamatairól a marketing és PR területén.
 
  Nemrégiben váltottak egy modernebb arculatra, új logóval és egy erőteljes piros szín dominanciával. Ennek bevezetése még zajlik, igyekszenek minden megjelenésükben, ill. minden lehetséges felületen ezeket az új arculatelemeket használni.
 
  A konföderáció több weboldalt is működtet a sajátja mellett pl. szociális párbeszéd témában, illetve vagy saját havonta megjelenő magazinjuk (papír alapon és online is) és Intranet felületük is. Emellett jelen vannak a Facebookon, illetve az elnöknek van saját Facebook oldala és Twitter fiókja is, amit saját maga kezel.
 
  Ez a megújulási folyamat egy hosszabb stratégiai átalakítás része, amelyre egy mintegy 200.000 EUR-os költségvetést szavaztak meg, ill. különítettek el. Az első visszajelzések alapján a fogadtatás pozitív, s már az ágazatok is kezdik átvenni a konföderáció innovatív módszereit.
 
  A délután hátralévő részében az egyes országok mutatták be a saját PR tevékenységüket, ill. mutattak jó példákat a szervezetüktől. Ezeket aztán Jiři Dohnal szakértő elemezte, s adott tanácsokat az anyagok esetleges jobbá tételéhez. 
 
  Néhány kiemelkedő példa, ötlet: 
- Ausztriában már a 15 éves, duális képzésben részt vevő tanuló is egyfajta munkavállalónak számít, így rájuk külön rész vonatkozik a kollektív szerződésben. Így náluk nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy már az iskolában beszervezzék őket a szakszervezetbe. Már a tanulmányaik, ill. a munkavégzés megkezdésekor tartanak nekik egy előadást az adott ágazat kollektív szerződéséről és a szakszervezeti tagság egyéb előnyeiről. Iskolákban és vállalatoknál is toboroznak is személyes előadások alkalmával.
- Csehországban a szakszervezeti szolgáltatások elérése egy központi honlapon keresztül történik, s új tag beszervezéséért (aki legalább 6 hónapig tag is marad) jutalom jár. Illetve tervezik egy SMS küldő szolgáltatás bevezetését, amely pl. a tag születésnapjára automatikusan üzenetet küld.
 
   A szombati nap a szakérői előadások és a workshopok jegyében telt. Elsőként Jiři Dohnal beszélt arról, hogy mi is az a PR - alapvetően imázs építés, illetve a jó hírnév fenntartása -, s miben különbözik a marketingtől - ami pedig inkább egy termék eladására felépített kampánystratégia és piaci elemzés.
 
   Ezt követően Julian Scola, az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) kommunikációs vezetője mutatta be az ETUC kommunikációs munkáját, stratégiáját. Külön kiemelt néhány újabb kampányt, illetve bemutatta, hogy mivel készülnek az ETUC szeptemberi kongresszusára.
 
  Végül pedig Vit Heinz szakértővel elemeztük egy filmbejátszás alapján, interaktív workshop keretében, hogyan is épül fel valakinek a pozitív imázsa, mitől lesz szimpatikus az őt körülvevők szemében és hogyan használhatja a PR-t arra, hogy megnyerje őket közös célok elérése érdekében.
 
  A délutáni workshopok folyamán a szakértőkkel a résztvevők gyakorlati példák alapján megtanulhatták, hogy mit tegyenek, ill. mit ne tegyenek a PR tevékenységük során. 
 
  A vasárnapi program a konferencia értékeléséről szólt, illetve döntés született a következő CEYTUN konferencia témájáról, helyszínéről és időpontjáról. Ennek megfelelően a tervek szerint a következő találkozó Bécsben kerül megrendezésre 2015 novemberében, témája pedig a nemzetközi szolidaritás, azon belül is a migráció és a rasszizmus lesz.
 
  Magyarországról összesen 9, a SZEFIT részéről 4 fő fiatal szakszervezeti tag vett részt a rendezvényen.

Forrás: SZEF

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Hatékony PR-ral a népszerűbb szakszervezetekért.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector