Startlaphoz Csatlakozz!

2020-ig érvényes megállapodást kötöttek a reprezentatív vasúti szakszervezetekkel

Nem lesz jelentős leépítés a Rail Cargo Hungariánál

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 27. szerda, 11:34

Jó hír a magyar kis- és középvállalkozásoknak, hogy a kis tömegű vasúti áruszállítás egyetlen hazai országos szolgáltatója, a Rail Cargo Hungaria ötéves megállapodást kötött a vasutas-szakszervezetekkel. Az egyezség középtávon biztosítja a cég stabil működését és kiszámítható szolgáltatását.

 A 2003-as 6200-ról kevesebb mint egyharmadára csökkent a Rail Cargo Hungaria (RCH) létszáma, mégis sikerült megőrizni a jó kapcsolatot a szakszervezetekkel, és elkerülni a sztrájkokat – mondta a Napi Gazdaság kérdésére Kovács Imre, a vállalat igazgatóságának elnöke.
 
  A szolgáltatás fenntartása egy olyan vasúti fuvarozó cég esetében, mint az RCH, nemcsak a tulajdonos érdeke, de a magyar vállalkozásoké is. Ma hazánkban ugyanis kizárólag az RCH végez egyeskocsi-fuvarozást a teljes hazai hálózatra kiterjedően. Ez azt jelenti, hogy egy-egy vasúti kocsira való mennyiségű áru szállítását is vállalják. A hazai kkv-k jelentős részének ez jelent lehetőséget termékeik piacra juttatásához, ezért igénylik, szemben a nagyvállalatokkal, amelyek teljes irányvonatokat megtöltenek áruval. Az egyeskocsi-fuvarozással a magánvasutak nem foglalkoznak, ez jellemzően a nemzeti vasútvállalatok feladata Európában. Ezt a munkát azonban ma is elvégzi a magántulajdonba került, a magyar vasúti árufuvarozási piac több mintegy kétharmadát birtokló Rail Cargo Hungaria.
 
  Az RCH ötéves, 2020-ig érvényes foglalkoztatáspolitikai megállapodást kötött a reprezentatív vasúti szakszervezetekkel, amelyben meghatározták a létszámot és az esetleg szükséges átalakítások módját – mondta Kovács Imre. Ez a stabilitás sokat jelent a fuvarozóvállalatnak, különösen, ha a vasutas-szakszervezetek körében napjainkban végbemenő változásokat figyeli az ember.
 
  Az elmúlt több mint tíz évben sikerült hatékonnyá tenni a céget, amely ma már nemcsak karcsúbb, de jóval kevesebb döntési szinttel is rendelkezik. Még van tennivaló, de ez elsősorban nem létszámcsökkentést, hanem finomhangolást jelent – mondta az elnök. Azokról a munkahelyekről, ahol feleslegessé válnak kapacitások, átirányítják a munkaerőt oda, ahol szükség van rá, és ehhez támogatást nyújtanak az érintett munkavállalóknak. Emellett fiatalításra van szükség, és a jelenleginél több nyelvtudással, szakképesítéssel rendelkező munkatársakra. A képzésben részt vállal a RCH, együttműködik több közép- és felsőfokú oktatási intézménnyel mind a kék, mind a fehér galléros dolgozók képzésében. Ennek részeként együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi Karával, aminek köszönhetően a kar mellett létrejött egy kihelyezett Rail Cargo-tanszék.

Forrás: Napi Gazdaság

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nem lesz jelentős leépítés a Rail Cargo Hungariánál.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector