Startlaphoz Csatlakozz!

Levélben fordult az országgyűlési képviselőkhöz az Akciószövetség

Adócsökkentés helyett mentsék a betegellátást!

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 27. szerda, 12:46

Levélben fordult az országgyűlési képviselőkhöz az Akciószövetség, hogy a tervezett egyszázalékos személyijövedelemadó-csökkentés helyett – az így megtartható 120 milliárddal  – inkább a betegellátást mentsék meg – írja a Népszabadság.

  Az Akciószövetség tagjai (az Autonóm Területi Szakszervezet, az Egészségügyi Dolgozók Szakszervezeteinek Önálló Területi Szövetsége, a FAKOOSZ-Alapellátó Orvosok Országos Szövetsége, a Független Egészségügyi Szakszervezet, a Magyar Orvosok Szövetsége, a Magyar Rezidens Szövetség, az Orvosegyetemek Szakszervezeti Szövetsége) arra hívják fel a képviselők figyelmét, hogy a humánerőforrás-krízis miatt a biztonságos betegellátás feltételei már nem adottak, és a helyzet azonnali beavatkozást igényel.
 
  Mint azt írják: a egészségügyben dolgozók törvényes munkaideje a 72 órát is elérheti, a dolgozók 80 százaléka több műszakos vagy folyamatos munkarendben dolgozik, nagy a felelősség és az egészségügyi kockázat, a szakképzettség megszerzéséhez szükséges időtartam itt a leghosszabb. Ennek ellenére az egészségügyi dolgozók átlagkeresete pótlékokkal együtt 2015-ben 142 047 Ft volt. Ez az összeg a közszféra utolsó előtti helyére elegendő, ha a – közszférára általában nem jellemző – túlóra- és műszakpótlékokkal korrigáljuk, akkor az egészségügyben dolgozók átlagkeresete az utolsó helyen áll a közszféra kereseteinek rangsorában. A rossz munkafeltételek miatt dolgozók ezrei hagyják el évente az egészségügyet.

  „Köszönhetően minden magyar állampolgár áldozatos munkájának a magyar nemzetgazdaság jól teljesít, ezért lehetőséget látunk arra, hogy az ágazatban dolgozók bérrendezése oly mértékben folytatódjon, hogy a humánerőforrás-krízisre megfelelő megoldást nyújtson. Ennek érdekében kértük az országgyűlési képviselőket, hogy a személyi jövedelemadó egy százalékpontos csökkentését ne szavazzák meg! Sőt tegyenek meg mindent, hogy az így felszabadult közel 120 milliárd forint az ágazatban dolgozók bérrendezésére fordítódjon” – fogalmaznak a szövetség tagjai.

Forrás: Népszabadság

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Adócsökkentés helyett mentsék a betegellátást!.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector