Startlaphoz Csatlakozz!

„Nőtt a dolgozói szegénység Magyarországon”

Kordás László: Ne legyen kevesebb a minimálbér, mint a létminimum

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 27. szerda, 21:51

Országjáró portyájának utolsó állomásán járt Nyíregyházán a szakszervezet vezetője. Kordás László nem köntörfalazott. Kerek perec kijelentette: az utóbbi években időszakban nőtt a dolgozói szegénység az országban. Nyíregyházán fogalmazott ekképpen a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke, miután szakszervezeti tisztségviselőkkel találkozott szerdán. Egyúttal fellebbentette a fátylat az általuk meghirdetett „négyszer kilenc” elvről – írja a szon.hu.

  – Programunk lényege, hogy 2018-ig évente 9 százalékkal nőne a minimálbér, és egyúttal javasoljuk, hogy három esztendő múltán az alacsony keresetűek személyi jövedelemadója 9 százalék legyen. Stratégiai célként fogalmaztuk meg, hogy a minimálbér nettó értéke érje el a létminimum értékét, vagyis a 68 500 forint nettó minimálbér és a 2013-as 87 500 forintos létminimum közötti különbség egész egyszerűen szűnjön meg – fejtegette Kordás László, a MaSZSZ elnöke.
 
  Február végén a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának és az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének egyesülésével jött létre a MaSZSZ.
 
  – A három konföderáció egyesülésével hatékonyabb képviseletre lehetünk képesek. Minden megyét végig jártam, Szabolcs-Szatmár-Bereg a portya utolsó állomása. Szeretnénk a tagságot még közelebb vinni a mozgalomhoz, hogy érezzék: mindaz, amit teszünk, az értük van. Továbbra is napirenden tartjuk a korengedményes és a korkedvezményes nyugdíj ügyét, a munka törvénykönyvének módosítását és a sztrájktörvény változtatását.
 
  A MaSzSz még a költségvetési törvény június 23-ig tervezett elfogadása előtt el akarja kezdeni a tárgyalást a kormánnyal a jövő évi bérekről és az adókról. A bérfelzárkóztatási- program javaslatuk a dolgozói szegénység felszámolását célozza. A megállapodás szándékával ülnek le tárgyalni, kérdés, miként állnak majd fel. Érdekesnek ígérkezik az érdekérvényesítő törekvésük.
 
Forrás: szon.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kordás László: Ne legyen kevesebb a minimálbér, mint a létminimum.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector