Startlaphoz Csatlakozz!

A fizetés a legfontosabb

Diákok tízezrei özönlenek a munkaerőpiacra

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 29. péntek, 13:01
 
Hamarosan diákok tízezrei özönlenek a munkaerőpiacra. Munkavállalásukat rengeteg diákmunka-lehetőség segít és sok gyakornoki program is rendelkezésre áll. Mint ahogyan a felnőttek, a nyári diákmunkások is a fizetést említik a legfontosabbnak – olvasható az Origon.

  A diákok is a legfőbb kritériumok között említették a jó fizetést, a szakmai kihívást, valamint a rugalmas munkaidőt. A tinik 80 százaléka emelte ki a pénzkereseti lehetőség fontosságát, amikor a diákmunka hasznáról kérdezték. A motivációkról, munkakedvről és szempontokról a Mind-Diák Szövetkezet több mint 8 ezer tanulót kérdezett meg.
 
Több lehet a pénzed, mint szüleidnek
 
  A Mind-Diák Szövetkezet közleménye kiemeli, egy diákmunkás azonos bruttó bér mellett jobban kereshet, mint főállású kollégája, mert bérét csak 16 százalékos szja-levonás terheli. Ezzel pedig a munkaadók is jól járnak, hiszen a munkáltatói ráfordítás akár 30-40 százalékkal is kevesebb lehet, ami ösztönzőleg hathat a tanulók foglalkoztatására.
 
  A megkérdezettek valamivel több, mint fele szakmai kihívást jelentő állást keres. A felmérésből az is kiderül, hogy nagyjából minden hatodik fiatal lehetőséget kap, hogy annál a cégnél folytathassa a munkát, ahol korábban diákként dolgozott.
 
A közösségi oldalakon nézelődnek
 
  A diákok 70 százaléka a Facebookot használja álláskeresésre. Ezt követik a diákszövetkezetek weboldalai, valamint a különböző állásbörzék és karriernapok.
 
  A diákmunkák népszerűségi versenyében továbbra is az adminisztratív munkák vezetnek, ezeket a gyakornoki, vagyis szakirányú tanulmányokat igénylő és a hostess munkakörök követik. A vidéki diákok többsége betanított és könnyű fizikai munkák vállal, Budapesten az irodai és gyakornoki munkakörök vezetnek.
 
  Már a diákmunkásoknak is meg kell küzdeniük a munkáért, mivel egy-egy állásra több jelentkező is akad – derül ki a közleményből. 
 
  A cégek jellemzően projekt- vagy kisegítő munkák során foglalkoztatják iskolaszövetkezeteken keresztül a tanulókat, hogy a felmerülő, rövidtávú kapacitáshiányokat pótolják. 

A szülőknek tetszik
 
  A szülők többsége szerint a diákmunka fontos, hiszen segíti gyermekét a munkatapasztalatok megszerzésében. A pénzt is jobban értékelik majd a srácok, mert látják, hogy a munkájukért mennyi bért kapnak. Valamint a határidők betartására is kényszerítik őket és ezek mind hozzájárulnak a majdani karrierjük elindításához - emelték ki a megkérdezett szülők.

Forrás: Origo
 

 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Diákok tízezrei özönlenek a munkaerőpiacra.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector