Startlaphoz Csatlakozz!

Esélyegyenlőségi tréningekjavíthatnak a helyzeten

A nők hátránya még mindig óriási a munkaerőpiacon

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 29. péntek, 14:23

Apránként, de csökken a férfiak és nők közötti szakadék, ha a munkaerő-piaci lehetőségekről van szó. A nők hátránya persze még így is óriási.

  Még mindig előfordul Magyarországon, hogy egy nő ugyanolyan tudással és pozícióban kevesebb fizetésért dolgozik, mint egy férfi kollégája. Bár ebben már látható javulás. Problémát jelenthet viszont az, hogy az állásinterjúkon sokszor megkülönböztetik a két nemet: egy kisgyermekes anyuka hátránnyal indul egy férfival, de akár egy gyermektelen nővel szemben is. A jelenlegi helyzeten javítanának például az esélyegyenlőségi tréningek.
 
  Az EU Jobs HR-vezetőjével, Fekete-Kőrösi Mártával a magyar nők munkaerőpiaci helyzetéről beszélgetett Demeter Fanni, az interjút pedig a Gazdasági Rádió honlapján hallgathatja meg:
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A nők hátránya még mindig óriási a munkaerőpiacon.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector