Startlaphoz Csatlakozz!

A munkavállalók nem tudnak részt venni a politikai döntések meghozatalában

A szakszervezetek együttműködését szorgalmazza a Munkástanácsok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. máj. 29. péntek, 15:20

A szakszervezetek együttműködésének fontosságát hangsúlyozta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke a szervezet megalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett jubileumi választmányi ülésen pénteken Budapesten.

    Az érdekképviselet vezetője ünnepi köszöntőjében úgy fogalmazott: a rendszerváltás miatti nagy csalódást az okozza, hogy a munkavállalók, a bérből és fizetésből élők hiába megkerülhetetlen tényezői a társadalomnak, illetve a gazdaságnak, nem tudnak ezzel a súllyal részt venni a politikai döntések meghozatalában.

    Az elnök szerint a kiutat az jelentheti, ha a szakszervezetek a munkavállalók érdekében félreteszik nézetkülönbségeiket, szorosabbra vonják együttműködésüket, illetve egységesen lépnek fel, és jelenítik meg a munkavállalói igényeket.

    Palkovics Imre a 25 évet értékelve egyebek mellett kitért arra is, hogy a szakszervezetek megosztottak voltak, „bedőltek a politikai szirénhangoknak”.

    Ma már látjuk, egyik politikai erő sem törekedett arra, hogy megadja a munkavállalók közösségének azt a lehetőséget, hogy érdemben befolyásolhassák a gazdasági és politikai döntéseket - fogalmazott.

    A Munkástanácsok elnöke szerint Magyarországon olyan gazdasági befolyás érvényesül, amelynek érdekei nem esnek egybe a magyar társadalom többségét jelentő munkavállalók érdekeivel.

    Egy olyan politikai erő jelentkezett az utóbbi időben, a jelenlegi kormánykoalíció, amely az ilyen típusú nemzetközi érdekeltséget megpróbálja megállítani - fogalmazott.

    A jelenlegi érdekképviseleti törekvésekről szólva Palkovics Imre elmondta: fontosnak tartják a munka törvénykönyve, illetve a munkavállalókat érintő más jogszabályok megváltoztatását. Kifejtette, folynak tárgyalások a munka törvénykönyvéről, a sztrájktörvényről és a korkedvezményes nyugdíjról. A szakszervezetek nem adhatják a nevüket egy újabb olyan megállapodáshoz, amelyben csak részben jelennek meg a törekvéseik - mondta, s reményét fejezte ki, hogy ebben egységes álláspontra tudtak jutni.

    A jubileumi választmányi ülésen a Munkástanácsok sajtódíját vehette át Németh Zsolt, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap hírigazgatója, Koncsek Rita, az Origo és Bákonyi Ádám, a Napi Gazdaság munkatársa.


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A szakszervezetek együttműködését szorgalmazza a Munkástanácsok.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector