Startlaphoz Csatlakozz!

Küzdelem a határidőkkel

Nyomás alatt a magyar munkavállalók

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 14. kedd, 11:02

Az aktív magyar munkavállalók 69 százaléka állandóan küzd a határidőkkel – derült ki a Selfmapping HR teszt legújabb kutatásából. Az időnyomás első számú oka a munkamennyiség, de a szervezetlenség és a váratlanul beeső feladatok is nehezítik a határidők betartását – írja az mmonline.hu.

   A Selfmapping HR szoftver legújabb felmérése alapján az aktív magyar munkavállalók 69 %-a küzd azzal, hogy feladatait a kitűzött határidőre el tudja végezni, azaz folyamatos időnyomásban dolgozik. Ebből 47% úgy érzi, hogy munkaideje csak úgy elegendő a feladatok elvégzésére, ha megállás nélkül dolgozik, de még így is érzi a határidők folyamatos szorítását. 20%-uk úgy látja, hogy minden törekvés ellenére sem képes a feladatait munkaidő alatt elvégezni; a kapkodás, a túlórázás szerves része a mindennapjainak. 2%-uk pedig úgy érzi, hogy szinte betemetik a feladatok, a megfeszített munka, és a túlórázás ellenére sem képes mindent határidőre megcsinálni. A közel 1 000 fős minta 31%-a gondolja azt, hogy csak ritkán kell kapkodnia váratlan feladatok, sürgető határidők miatt.
 
  A Selfmapping vizsgálta a számok mögötti okokat is és azt találta, hogy az időnyomástól szenvedő munkavállalók nagy részének a munkamennyiséggel van gondja, ám ez nem az egyetlen ok, ami miatt nehezen tudják tartani a határidőket. A váratlanul beeső, sürgős feladatok gyakran felborítják a munkamenetet. A nehezen átlátható folyamatok, amelyek miatt sokkal több idő elvégezni egy feladatot, szintén növelik a munkavállalókra nehezedő időnyomást. A válaszadók egy részét saját maximalizmusuk hátráltatja; ők azért nem tudnak lezártnak tekinteni egy feladatot, mert addig akarják csinálni, amíg tökéletes nem lesz. “Sok esetben a munkahelyi kapcsolatokban jelentkező feszültségek vonják el a figyelmet a munkáról. Sokan pedig úgy érzik, hogy olyan fáradtak vagy kiégettek, hogy nem tudnak koncentrálni, és emiatt egyre lassabban haladnak a feladataikkal." - részletezi a további okokat dr. Marik Ágnes, a Selfmapping szakmai vezetője.
 
  Az állandó időnyomás enyhítése a cégeknek és munkavállalóknak egyaránt érdeke. A vezetők   a folyamatok átszervezésével és optimalizálásával sokat tehetnek azért, hogy akár változatlan munkamennyiség mellett is jelentősen csökkenjen az időnyomás. A munkavállalók visszajelzéseikkel, javaslataikkal és saját működésük önkritikus átgondolásával szintén sokat javíthatnak a helyzeten.
 
Forrás: mmonline.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nyomás alatt a magyar munkavállalók.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector