Startlaphoz Csatlakozz!

Sosem látott adat érkezett

Minden második állástalan él ellátás nélkül

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 22. szerda, 10:27

Történelmi mélypontról számolt be a legfrissebb munkaerőpiaci statisztika, ám ennek ellenére továbbra is minden második állástalan él ellátás nélkül – írja az mfor.hu.

  Júniusban 186 052 olyan nyilvántartott álláskereső volt, aki bármiféle ellátás nélkül volt kénytelen átvészelni a munka nélküli időszakokat. És bár csak 2010 augusztusáig állnak rendelkezésre adatok, de azóta egyszer nem volt ilyen alacsony ez a létszám, sőt még 200 ezer fő alá sem került.
 
  Ez azonban valójában keserű siker, hiszen egyrészt továbbra is 186 ezer álláskereső él ellátás nélkül, másrészt pedig a létszám csökkenéséhez nagyban a közfoglalkoztatás járult hozzá a munkanélküliség és a nyilvántartott álláskeresők számának mérséklésén keresztül. Ez pedig csupán átmeneti munkalehetőséget jelent az érintetteknek.
 


   A nyilvántartott álláskeresőkön belül az ellátás nélküliek már "csak" 50,7 százalékot tettek ki, aminél kisebb részarányt legutób 2012 márciusában képviseltek.
 
   Az ellátás nélkül élők mellett több rekordot is tartalmazott még a Nemzeti Foglakoztatási Szolgálat júniusra vonatkozó statisztikája:
  • a szakképzetlen álláskeresők száma közel 9 éve nem volt ennyire alacsony, 192,5 ezren voltak,
  • a nyilvántartott álláskeresők száma 366,8 ezer volt, ami 2006 júniusa óta nem látott alacsony szintet jelent,
  • az álláskeresőkön belül a szociális segélyből élők aránya 35,7 százalék volt, ami 3 éves csúcs (noha a létszám folyamatosan csökken, annak mértéke nem éri el a teljes álláskeresői létszám csökkenését, így lehetséges az, hogy az arány csúcsra került),
  • a tartósan állástalanok az álláskeresőkön belül 29,2 százalékot jelentettek, ami 2013 decembere óta a legmagasabb arány.
·         Visszafogott munkahelyteremtés

·         Ami az újonnan bejelentett munkahelyeket illeti, júniusban tovább csökkent a közmunkás-igény, hiszen a májusi 23 700 után 21 917 új munkahelyet hoztak létre állami támogatással, ami az egy évvel korábbi szintnek felét sem éri el.Ennek ok azonban abban rejlik, hogy a téli közfoglalkoztatás teljesen felborította tavaly a statisztikákat, és a közmunka-programok éven belüli felfutása is teljesen másként alakult a megszokottakhoz képest. 

·         Ezzel párhuzamosan a magánszektorban működő cégek munkaerő-igénye stagnál, hiszen májushoz képest mindössze 447-tel több új munkahelyet hoztak létre, 17 987-et. És akárcsak a támogatott pozíciók esetén, úgy itt is elmarad ez a szint a tavaly júniustól, amikor több mint 20 ezer új pozíció nyílt meg a piac önerejéből.

·         Így összesen 39 904 új munkahely jött létre júniusban, ami 1300-zal kevesebb a májusinál. 



Forrás: mfor.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Minden második állástalan él ellátás nélkül.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector