Startlaphoz Csatlakozz!

Néhány napos munkaviszonyra ad lehetőséget

Az egyszerűsített foglalkoztatás előnyei

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 24. péntek, 07:31

Itt a nyár és az egyszerűsített foglalkoztatás megoldást jelenthet a szabályos alkalmi munkára. Előnye a bérek garantált mértéke, az egyszerű adminisztráció, valamint az alacsony közterhek – írja a hir6.hu.
 
  Az egyszerűsített foglalkoztatás, rövid időtartamú, akár csak néhány napos munkaviszonyra ad lehetőséget.
 
 Az egyszerűsített foglalkoztatás keretében végzett munka lehet:
 
  · Mezőgazdasági vagy turisztika idénymunka feltéve, hogy azonos felek között a határozott időre szóló munkaviszony időtartama nem haladja meg egy naptári éven belül a százhúsz napot.
 
 · Alkalmi munka, mely gyakorlatilag bármi lehet, azonban összesen legfeljebb öt egymást követő naptári napig, valamint egy naptári hónapon belül összesen legfeljebb tizenöt naptári napig, továbbá egy naptári éven belül összesen legfeljebb kilencven naptári napig létesíthető, határozott időre szóló munkaviszony.
 
  · Filmipari statisztálás, mint az alkalmi munka speciális változata, feltéve, hogy a statisztálásból származó napi nettó jövedelem nem haladja meg a 12 000 forintot.
 
 Egyszerűsített foglalkoztatást lehet szóbeli megállapodással vagy írásos szerződéssel megkötni, de mindkét esetben a munkaviszony a munkáltató bejelentésével jön létre.
 
  Az egyszerűsített foglalkoztatás keretében alapbérként, illetve teljesítménybérként legalább a kötelező legkisebb munkabér 85 százaléka (havibér esetén 89 250 forint, napibérként 4 105 forint) jár. A legalább középfokú iskolai végzettséget, illetve középfokú szakképzettséget igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállalónak a garantált bérminimum 87 százaléka (havibér esetén 106 140 forint, napibérként 4 889 forint) jár. A munkáltatónak a kifizetéskor a bevétel jogcíméről és teljes összegéről kell bizonylatot adni.
 
  Az egyszerűsített foglalkoztatásból származó jövedelem után nem kell személyi jövedelemadót fizetni és nem is kell bevallani, ha a bevétel nem haladja meg az e foglalkoztatás naptári napjainak száma és az adóév első napján hatályos kötelező legkisebb munkabér (napi 4 830 forint), vagy a garantált bérminimum (napi 5 620 forint) összegének szorzatát (a továbbiakban: mentesített keretösszeg). Ha valaki a mentesített keretösszegnél többet keres, úgy a többletet be kell vallani és a személyi jövedelemadót is meg kell fizetni. A filmipari statisztaként végzett alkalmi munkából származó bevételből nem kell jövedelmet számítani és bevallást benyújtani.
 
  Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályairól részletesebb tájékoztatás ezen a linken érhető el.
 
Forrás: hir6.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az egyszerűsített foglalkoztatás előnyei.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector