Startlaphoz Csatlakozz!

Hatékony társadalmi párbeszéd kell

ILO: a munkajogi védelem csökkentése nem segíti a gazdasági növekedést

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 24. péntek, 08:02

A munkavállalók jogi védelmének csökkentése nem járul hozzá a gazdasági növekedéshez és a munkahelyteremtéshez, a szabályozás rosszul megtervezett változtatása már rövidtávon is kedvezőtlen hatással van a foglalkoztatásra - derült ki a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) friss tanulmányából, amelynek elkészítéséhez 63 ország foglalkoztatási és gazdasági adatait használták fel 20 évre visszamenőleg.

    Az ENSZ szakosított szervezetének a világ foglalkoztatási és szociális helyzetét felmérő jelentésének (World Employment and Social Outlook 2015: The Changing nature of jobs) készítői szerint ez ellentmond annak a globális pénzügyi válság idején számos - főleg európai - ország által alkalmazott intézkedésnek, amely során csökkentették a munkavállalók jogi védelmét arra hivatkozva, hogy ez elősegíti a gazdasági növekedést és a munkahelyteremtést.

    Steven Tobin, a tanulmány egyik készítője a jelentésről kiadott közlemény szerint elmondta: egyértelmű, hogy a foglalkoztatás körültekintő jogi szabályozása anélkül nyújt védelmet a munkavállalóknak, hogy veszélyeztetné a munkahelyteremtést. Számos fejlődő és feltörekvő ország erősítette a dolgozók védelmét anélkül, hogy ez visszavetette volna a munkahelyek létrehozását - jegyezte meg.

    A jelentés szerint az adott ország gazdasági, munkapiaci helyzetéhez nem igazodó, túl laza vagy túl szigorú szabályozás sem jó. Fontos az igazságszolgáltatás megfelelő működése is a jogszabályok betartatására.     

    Az ILO tanulmányának készítői rámutattak arra is, hogy azon országokban kiegyensúlyozott a munkajogi szabályozás, ahol hatékony társadalmi párbeszéd van a kormány, a munkáltatók és a munkavállalók között.
 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - ILO: a munkajogi védelem csökkentése nem segíti a gazdasági növekedést.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector