Startlaphoz Csatlakozz!

Átlagosan 1858 órát töltöttünk munkával 2014-ben

Sokat dolgozunk más országok lakosaihoz képest

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 24. péntek, 11:20

Annak ellenére, hogy lustulnak a magyarok, még mindig sokat dolgozunk más országok lakosaihoz képest – írja az mfor.hu.

  Átlagosan 1858 órát dolgozott a magyar 2014 egészében - derül ki az OECD adataiból. Ez 2013-hoz képest 22 órával jelent kevesebbet, amivel igen "előkelő" helyre kerültünk. Nálunk jobban ugyanis tavaly csak a chileiek lustultak el, ahol a ledolgozott munkaórák száma 25-tel csökkent. Ebből a szempontból a dobogó harmadik fokára a görögök kerültek, akik tavaly a korábbinál 18 órával dolgoztak kevesebbet. És ha már az éves változásoknál tartunk, érdemes kitérni a rangsor másik végére is, ahol Norvégia áll 19 órás munkaóra növekedéssel, mögötte Izland, illetve a csehek vannak  18-cal, valamint 13-mal több ledolgozott órával 2013-hoz képest.
 


  Noha a mi 22 órás munkaidő csökkenésünk kiemelkedő, mégsem mondható el a magyarokról, hogy keveset dolgoznánk. Az 1858 óra ugyanis a 34 OECD tagállam körében a 10. legmagasabbnak számít. Ugyanakkor ha visszamenőleg vizsgáljuk a magyar adatokat, akkor 2014 immár a harmadik év megszakítás nélkül, amikor csökkent a ledolgozott órák száma. Így nem csoda, hogy az 1858 tavalyi ledolgozott óránk 19 éves mélypontot jelent, vagyis amióta hazánk OECD-tag lett, nem volt ilyen alacsony ez az érték.
 


  De visszatérve a rangsorra, a historikus mélypont ellenére a visegrádi országok között továbbra is jól állunk, hiszen egyedül csak a lengyelek előztek meg minket a maguk 1923 órájával. A szlovákok az OECD átlagtól kicsit elmaradó 1763 órát mutatták fel, a csehek pedig az átlagot némileg meghaladó 1776 órát. Az élen egyébként Mexikó áll, ott a dolgozók 2228 órát töltöttek tavaly munkával, őket 2216 órával Costa Rica és 2042-vel a görögök követik. Utóbbiak helyezése azért is lehet meglepő, mert híresen lusta népként vannak olykor emlegetve, pedig az OECD adatai alapján mindvégig szorgosabbak voltak az átlagnál.

 
  A rangsor másik végén a németek állnak, tavaly ugyanis mindössze 1371 órát dolgoztak, előttük Hollandia van 1425 és Norvégia 1427 órával. Noha a tavalyi adatokat illetően a francia, a belga, a koreai és a török adat még nem áll rendelkezésre, ez csak annyiban befolyásolhatná a rangsort, hogy a görögök nem a harmadik, hanem a negyedik helyet foglalnák el a 2012-es és 2013-as adatokból kiindulva.

Forrás: mfor.hu

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sokat dolgozunk más országok lakosaihoz képest.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector