Startlaphoz Csatlakozz!

Erzsébet-program

Kedvezmenyesen üdülhetnek a magyar nyugdíjasok

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 26. vasárnap, 14:35

A nyári szezonban sok nyugdíjas panaszkodik arról, hogy nincsen pénze a nyaralásra, pedig azok a nyugdíjasok, akik időben jelentkeznek az Erzsébet-program keretében kedvezményesen üdülhetnek, vagy válthatnak fürdőbelépőt szinte ingyen. A programban évről évre egyre többen vesznek részt, idén már csaknem 58 ezren. Mutatjuk a jelentkezési feltételeket.

  A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program keretében nemcsak a gyereknek és a nagycsaládosoknak, hanem többek között a nyugdíjasoknak is lehetőséget nyújt kedvezményes üdülésre, kedvezményes fürdőbelépő megváltására.
 
 A meghirdetett pályázatokkal kapcsolatosan elmondható, hogy jóval nagyobb volt az aktivitás, mint a korábbi években - tudta meg a Pénzcentum az Erzsébet-program Sajtóosztályától.
 
  A meghirdetett pályázatok iránt idén jóval nagyobb volt az érdeklődés, mint az elmúlt években. Míg a program 2012-ben mintegy 17 ezer nyugdíjasnak biztosított üdülési lehetőséget, addig idén ez a szám már az 58 ezer körül van.

  Az idei kínálatban több mint 40 szálláshely szerepel, amelyhez eltérő csomagajánlatok választhatóak. A szálláshelyek típusa lehet szálloda, apartman, üdülőház, vagy panzió is. Az ellátás pedig többségében félpanzió vagy teljes panzió, az idei szálláskínálatban már nem szerepel önellátó szálláshely.
 
Kik jelentkezhetnek?
 
 Minden 60. életévét betöltött, belföldi illetőségű, öregségi nyugdíjas jelentkezhet, akinek rendszeres, havi teljes összegűellátása nem haladja meg a 147 000 forintot, valamint további adóköteles jövedelemmel nem rendelkezik. (pl. nyugdíj mellett nem dolgozik)

  Az interneten benyújtott adatlapon egy pályázat keretében kizárólag egy személy pályázhat, és részesülhet az alapítvány által nyújtott támogatásban. Egy érintett nyugdíjas kizárólag egy (vagy szociális üdülési vagy kedvezményes fürdőjegy pályázatra) jelentkezhetett.
 
  Az idei pályázati lehetőséget már lezárultak. A benyújtásra 2015. január 9-től február 9-ig volt lehetőség.
 
  Pályázni egyébként az Erzsébet-program hivatalos honlapján található elektronikus pályázati adatlap kitöltésével, valamint a kötelezően csatolandó dokumentumok egyidejű feltöltésével lehetséges.
 
Mennyibe kerül?
 
  Elnyert támogatás esetén 5000 forint önerő befizetésével vehető igénybe az üdülési szolgáltatást az elő-, valamit az utószezonban, hiszen a főszezonban főként az iskolás gyermekek üdülnek.
Előszezon: 2015. június 15-ig
Utószezon. 2015 szeptember 1-től , 2015 december 31-ig
 
  A kedvezményes fürdőbelépő pedig 2500 forint önerő befizetése mellett, országosan mintegy 80 fürdő igénybevételét biztosítja, az egyes helyszínektől függően legalább 5, és legfeljebb 33 alkalommal. A részvevő fürdők teljes listája ITT található.

Forrás: Pénzcentrum

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Kedvezmenyesen üdülhetnek a magyar nyugdíjasok .
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector