Startlaphoz Csatlakozz!

Csökkenő munkanélküliség, szünet nélkül emelkedő bérek

Egyre gazdagabbak a németek

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 27. hétfő, 07:33

A biztató gazdasági adatok, kiváltképpen a fokozatosan csökkenő munkanélküliség és a szünet nélkül emelkedő bérek eredményeképpen a németek egyre több pénzt tudnak félre tenni. Így nem meglepő, hogy a megtakarított összegek szintje rekordszintre emelkedett – írja az InfoRádió.
 
  A németek az esztendő második negyedében közel 3 százalékkal többet tettek félre, mint a január elseje és március vége közti időszakban. Ez a szövetségi jegybank most közzétett kimutatása szerint 140 milliárd eurónak felel meg, és így jelenleg magánkézen 5212 milliárd euró van. Ebbe természetesen nem számították bele az ingatlanok vagy műtárgyak értékét.

  A felmérésből kiderül, hogy valószínűleg a rendkívül alacsony kamat miatt a régi jó takarékbetétkönyv szinte teljesen kiment a divatból. Ehelyett inkább egyre többen részvényekbe vagy más, jó hozammal kecsegtető, lehetőleg rövid futamidejű értékpapírokba fektetik be pénzüket.

  Némi meglepetést keltett az is, hogy felszökött az érdeklődés a biztosító- valamint a nyugdíj-intézetek jó hozamot ígérő, de mégis kockázatmentesnek tartott ajánlatai iránt.

  A szövetségi jegybank szakértőinek feltűnt az is, hogy az alacsony kamat dacára egyre kevesebben vesznek fel hitelt. Az év eleje óta csupán az ingatlanvásárlás esetében jön számításba bankkölcsön.

  Mindent egybe vetve a gazdasági élet igencsak kedvező alakulása, és az ezzel járó tartós reálbér emelkedés eredményeképpen az év eleje óta a német háztartások összesen 137 milliárd euróval gazdagodtak.

Forrás: InfoRádió

 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Egyre gazdagabbak a németek.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector