Startlaphoz Csatlakozz!

A cég cáfolta, hogy összehangolt akcióról lenne szó

Járatkimaradást okoz a munkaerőhiány az osztrák légitársaságnál

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 28. kedd, 08:02

Járatkimaradást okoz a munkaerőhiány az osztrák Austrian Airlines (AUA) légitársaságnál, ezért a cégvezetés a munkaerő átszervezését és személyzettel ellátott járatok bérlését tervezi.

    Hétfőn 14, a legutóbbi hétvégén 27, a múlt csütörtökön és pénteken pedig összesen 36 járatot kellett törölnie az osztrák légitársaságnak, mert a pilótái beteget jelentettek. Rövidebb repülőutakról van szó, olyan menetrendszerinti járatokról, amelyeknél a foglalás módosítása könnyen megoldható - közölte a társaság szóvivője és elmondta: a járatkiesés a hosszabb menetidejű és a charter járatokat nem érinti.

    Hétfőn a brüsszeli, nizzai, bukaresti, amszterdami, klagenfurti, várnai és a bakui járatok maradtak ki, az utasokat emailen és telefonon értesítették. A szóvivő szerint a héten további kimaradások várhatók.

    A cég cáfolta, hogy összehangolt akcióról lenne szó, a légitársaság üzemi tanácsának vezetője szerint csupán egy korábban már jelzett probléma igazolódott be, miszerint a cég túl kevés személyzettel dolgozik.

    A társaság vezetése elsősorban a menedzsmentben dolgozó huszonöt pilótát akarja újra repülőgép-vezetőként foglalkoztatni, továbbá személyzettel ellátott járatok bérlését is tervezik. A cég közlése szerint ez hosszú távon nem oldja meg a problémát, ezért további pilóták felvételét tervezik.

    Az osztrák vida szakszervezet illetékese elmondta: ők már hónapokkal ezelőtt jelezték, hogy az alkalmazottak alacsony száma miatt a nyáron problémák léphetnek fel a szolgáltatásban.

    Augusztus elsejétől új vezérigazgató kezdi meg munkáját az osztrák légitársaság élén. Kay Kratky, a Lufthansa German Airlines vezetőségének tagja, aki eddig a légijármű-üzemeltetésért és a frankfurti légiközlekedési központ irányításáért felelt. A szakszervezet az új vezetőtől várja a légitársaság most felmerülő nehézségeinek megoldását.

    Az AUA 2013-ban 6200, 2014 végén 6000 alkalmazottat foglalkoztatott. A májusban bemutatott tervek szerint öt éven belül további négyszáz munkavállalót akarnak felvenni.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Járatkimaradást okoz a munkaerőhiány az osztrák légitársaságnál.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector