Startlaphoz Csatlakozz!

Nem csak a diplomások kellenek

Németországban igény van a jó szakemberekre

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 29. szerda, 17:00

A Német Kereskedelmi- és Iparkamara munkatársai hevesen tagadják azt az állítást, miszerint Németországban csak diplomával lehet igazán jó állásokat találni. Sőt, az utóbbi időben megnövekedett az igény a diplomával nem rendelkező, de magas szintű szakképesítést szerzett munkavállalók iránt.

  Ezért német gazdasági szakemberek arra ösztönzik a fiatalokat, hogy érettségi után egyből szakirányú képesítést szerezzenek. “Sok fiatal és szülő sajnos még mindig a felsőfokú elméleti tudás megszerzésében látja az utat a legjobb állások megszerzése érdekében.” – mondja Eric Schweitzer, a Német Kereskedelmi- és Iparkamara (DIHK) elnöke. Schweitzer a megoldást a Németországban is működő duális képzés kiterjesztésében látja.
 
  Németországban évente – a tisztán elméleti képzésben résztvevő diákok közül – mintegy 100,000-en szakítják meg tanulmányaikat. A 2012-es adatok szerint ez minden harmadik egyetemistára és minden negyedik főiskolásra igaz. Éppen ezért fejtette ki Angela Merkel német kancellár már áprilisban azt a törekvését, hogy ezeket a fiatalokat a magasszintű szakmai képzések irányába kell fordítani.
 
  Schweitzer szerint a folyamatot segítheti az, “ha az előítéleteket megpróbáljuk megszüntetni, illetve az információs hézagokat be tudjuk foltozni. Ennek érdekében a fiatalokat már a gimnáziumi osztályok idején segíteni kell az orientációban, emellett a főiskolák is készen kell állljanak a duális képzés megvalósítására.” – fejtette ki a szakember.
 
   A duális képzés erősítésére azért is szükség van, mivel statisztikai adatok alapján a cégek a felsőfokú tanulmányaikat megszakító munkatársakat sokkal motiváltabbnak és lojálisabbnak tartják, amint azt a DIHK felmérésének eredményei kimutatták. “Külön üdvözlendő az a tény, hogy ezek a fiatalok – a rövidített képzési idő ellenére is – kiváló eredményeket érnek el a záróvizsgákon” – tette hozzá Eric Schweitzer.

Forrás: kftkreator.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Németországban igény van a jó szakemberekre.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector