Startlaphoz Csatlakozz!

Országos mintaprogram

Közmunkásokat toboroznak a határzár építéséhez

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. július 31. péntek, 07:18

Mórahalmon és Szegeden megkezdődött a közfoglalkoztatottak toborzása az ideiglenes biztonsági határzár építéséhez – tájékoztatta a Csongrád Megyei Kormányhivatal kommunikációs vezetője csütörtökön az MTI-t.

  Az építéshez kapcsolódó közfoglalkoztatási program országos mintaprogramként indul - közölte Varga Márta. A programról szerdán és csütörtökön tartott előadásokra azok kaptak értesítőt, akik regisztrált munkanélküliek, de jelenleg nem vesznek részt semmilyen közfoglalkoztatásban. A résztvevőket arról tájékoztatták a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő (HM EI) Zrt. munkatársai, hogy elsősorban segédmunkásként fogják alkalmazni a közfoglalkoztatottakat, de olyan emberekre is szükség volna, akik kisgépkezelői vizsgával rendelkeznek.
 
  Első körben a közvetlen határ menti, mórahalmi és szegedi járásokban élők kaptak értesítőt, de a szükséges létszám biztosítása érdekében a toborzás a határtól 50 kilométer távolságra eső járásokra is kiterjeszthető.
 
  A munka napi 8 órában - ebbe az utazás is beleszámít -, két műszakban folyik majd. A közfoglalkoztatottak elsősorban egyszerű, képzettséget nem igénylő feladatokat fognak elvégezni: növényzetet irtanak, talajmunkákat végeznek, ahol szükséges, ott fásszárú növényzetet vágnak ki, határnyiladékot tisztítanak, anyagot mozgatnak. A munka irányítását a HM EI Zrt. munkatársai végzik.
 
  Az ideiglenes határzár építésében részt vevő munkások - honvédségi dolgozók, közfoglalkoztatottak - a foglalkoztatás időtartama alatt napi kétszeri étkezést kapnak, amelyet a Magyar Honvédség biztosít számukra térítési díj nélkül. Szintén ingyen szállítják a közfoglalkoztatottakat a munkavégzés helyszínére, és munkaruhát, védőeszközt, védőitalt is biztosítanak számukra.
 
  Az ideiglenes mechanikai határzár építésénél 215 Csongrád megyei közfoglalkoztatottra számítanak - tudatta a kommunikációs vezető.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Közmunkásokat toboroznak a határzár építéséhez.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector