Startlaphoz Csatlakozz!

Elsősorban roma családnak nyújthatnak folyamatos munkalehetőséget

Megalakult a „Híd a munka világába” foglalkoztatási szövetkezet

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 01. szombat, 11:30

Augusztustól megkezdi működését a „Híd a munka világába” Munkaerő-szervező Országos Foglalkoztatási Szövetkezet, amely több ezer hátrányos helyzetű, elsősorban roma családnak nyújthat kiszámítható és folyamatos munkalehetőséget - tájékoztatta a projektiroda pénteken az MTI-t.

    A közlemény szerint lezárult a Híd a munka világába projekt, amely azért jött létre, hogy keretet nyújtson több ezer hátrányos helyzetű, elsősorban roma származású ember
felzárkózására. A program legfőbb célja volt, hogy Magyarországon létrehozza a szociális gazdaság területén működő új szereplőt: a foglalkoztatási szövetkezetet. A szövetkezet a tagjai számára biztosítja a foglalkoztathatóság feltételeit, valamint vállalja a munkaerő-szervezéssel kapcsolatos feladatokat - írták.

    Az országos lefedettségű irodahálózat egységes munkaerő-piaci szolgáltatásokat kínál, megteremti a régiók közötti átjárhatóságot. A központi iroda Budapesten lesz, a regionális irodák Gödöllőn, Pécsen, Salgótarjánban és Zalaegerszegen nyílnak meg - tették hozzá.

    A szövetkezeti tagságra, a program által nyújtott képzésekre több mint tízezer ember jelentkezett. A tematikus oktatási fejlesztések eredményeként szociális gazdaságszervezési és általános képzések indultak „rendkívül alacsony lemorzsolódási aránnyal”. Ezek során 2728 jelentkezőt már ki is képeztek a foglalkoztatási szövetkezettel kapcsolatos, továbbá szociális és munkaerő-piaci ismeretekre - olvasható a közleményben.

    A projektiroda a legfőbb eredményként azt emelte ki, hogy olyan kezdeményezés valósult meg, „amire még nem volt példa” Magyarországon, „a foglalkoztatási szövetkezet modelljében egyesül a társadalmi segítségnyújtás és az öngondoskodás lehetősége”.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megalakult a „Híd a munka világába” foglalkoztatási szövetkezet.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector