Startlaphoz Csatlakozz!

Új buszüzemeltetési modell

Nemes Gábor: Munka nélkül maradhatnak a BKV karbantartói

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 04. kedd, 10:58

A BKV megrendeléseinek harmadát veszítette el eddig a 2012-ben indított új buszüzemeltetési modellnek köszönhetően - írta meg a Népszabadság.
 
  A Népszabadságnak Nemes Gábor, az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke azt nyilatkozta: a BKV menedzsmentje nemhogy nem áll ellen, de előzékenyen asszisztál a cég buszágazatának leépítésében.
 
 A 2012-ben indított új modell teljes körű bevezetése esetén kétharmadra emelkedhet az elveszített megrendelések aránya. Nemes szerint az új járművek lízingelése jobb megoldás lenne a buszbérlésnél, hiszen akkor a járművek végül a társaság tulajdonába kerülnének hasonló kiadások mellett.
 
  Az érdekképviseleti vezető felhívta a figyelmet: a buszok karbantartásához a helyet és az alkatrészt is a BKV biztosítja, a munkát mégis külsős cég emberei végzik el - miközben a BKV karbantartói munka nélkül maradnak.
 
  A BKV idei üzleti terve szerint a karbantartói létszám a telephely-hasznosítás hatására 23 fővel, a 75 bérelt autóbusz üzembeállítása miatt 23 fővel, a tervezett 10 százalékos teljesítménycsökkenés nyomán 94 fővel csökken.
 
  A lap emlékeztet: a buszok 65 százaléka túlfuttatott, selejtérett, a járműpark átlagos életkora 19 év - üzembentartása jelentős kihívás.

Forrás: Népszabadság
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nemes Gábor: Munka nélkül maradhatnak a BKV karbantartói.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector