Startlaphoz Csatlakozz!

Sok helyen semmivel sem ösztönzik a dolgozókat

A munkavállalók 34 százaléka volt továbbképzésen az elmúlt egy évben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 04. kedd, 15:39

A megkérdezett dolgozók 34 százaléka vett részt valamilyen továbbképzésben az elmúlt egy évben, miközben a munkavállalók felének a munkaadója semmilyen továbbképzést nem biztosít - derül ki a Profession.hu állásportál felméréséből.

    A több mint 1000 munkavállaló bevonásával készített, nem reprezentatív kutatás arra is rávilágít, hogy az államigazgatásban dolgozók az átlagosnál magasabb arányban tervezik a munkáltatójuk támogatásával tovább képezni magukat a következő egy évben.

    A kutatást összegző, az MTI-hez kedden eljutatott közlemény szerint ugyanakkor több munkahelyen is vannak a teljesítményt és a munkahelyi hangulatot javító ösztönzők, ugyanis a megkérdezettek 38 százaléka számolt be a nagyobb teljesítményre ösztönző prémiumokról, 35 százalékuk céges rendezvényekről, valamint 32 százalékuk kiemelte a jó teljesítmény nyilvános elismerését.

    A megkérdezettek 40 százalékának munkahelyén azonban semmiféle beépített ösztönző mechanizmus nincs, és a kutatásból az is kiderül, hogy ez az arány az államigazgatásban dolgozók esetében eléri a 48 százalékot, az egészségügyi dolgozóknál pedig a 60 százalékot.
    A kutatás szerint az 50 év felettiek és a kis településeken élők az átlagosnál kevésbé hisznek a munkahelyi ösztönző lehetőségekben, és egyértelműen a pénzügyi ösztönzést tartják a leghatékonyabbnak.

    Azonban arra is felhívták a figyelmet, hogy a válaszadók 71 százalékát a megfelelő kereseti lehetőség, 57 százalékát az állásbiztonság, 67 százalékát pedig a jó munkahelyi légkör motiválja, a megkérdezettek 49 százaléka viszont azt értékeli, ha önálló munkavégzésre van lehetősége.  

    A kutatás szerint a munkavállalók 40 százaléka egy éven belül előléptetésre számít, 36 százalékuk azonban egyáltalán nem követi figyelemmel a munkahelyén belüli lehetőségeket. Legkevésbé a non-profit szervezetekben, illetve oktatási intézményekben dolgozók bizakodóak - fűzték hozzá.

    Az állásportál felmérése arra is rámutatott, hogy a fizetésemelés kérdésében leginkább a budapesti és a 30 év alatti dolgozók az optimisták.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A munkavállalók 34 százaléka volt továbbképzésen az elmúlt egy évben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector