Startlaphoz Csatlakozz!

IG Metall

Keveslik a havi nettó 434 ezer forintos fizetést

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 04. kedd, 17:00


A fémipari dolgozókat tömörítő, és egyben a legnagyobb német szakszervezet, az IG Metall szerint túl alacsonyak a bérek a Volkswagen külső logisztikai szolgáltatóinál. A béremelésért folytatott harcukat támogatja a szervezet – írja az autopro.hu.


 Az IG Metall azt akarja, hogy a külső szállítási és logisztikai partnerek álljanak át egy magasabb bérszintre a VW-konszernnél – írta az Automobilwoche.de német autóipari portál. Az eredeti kiváltó ok az, hogy a Volkswagen kiszervezett olyan területeket, ahol a dolgozók nagymértékben előszerelt, szinte komplett autóalkatrészeket készítenek. Hartwig Erb, az IG Metall wolfsburgi vezetője szerint ott „ugyanolyan követelményeket támasztanak a tapasztalat, a képesítés, a know-how és a rugalmasság területén a munkavállalókkal szemben”. Az IG Metall olyan szerződéseket kötött a VW logisztikai partnereivel, hogy most jogosult a bértárgyalásokra.
 

Nyugdíj 600 eurótól

 
  Erb kiszámolta, hogy a kiszervezett alkalmazottak heti munkaideje átlagosan 39 óra, három műszakban dolgoznak – hétvégente is – és ezért mindössze nettó 1400 eurót (kb. 434 ezer forint) kapnak havonta. – Később egy ilyen fizetésből 600 eurós (kb. 186 ezer forint) nyugdíjat kaphatnak majd. Egyértelművé kell tennünk, hogy ez így nincs rendben – mondta Erb. A logisztikai területen sok helyen még rosszabb a helyzet, mert csak ideiglenesen, határozott időre foglalkoztatják a munkavállalókat. Azt mondta, hogy az iparágban „60-70 százalék” körül van az elfogadható szinten keresők aránya.
 
  A VW konszern üzemi tanácsának vezetője, Bernd Osterloh közölte: „A Volkswagen felelős beszerzési politikájának lehetővé kell tennie, hogy a logisztikai szektorban is jó színvonalú bért kaphassanak a munkavállalók”.

Forrás: autopro.hu
 
 


Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Keveslik a havi nettó 434 ezer forintos fizetést.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector