Startlaphoz Csatlakozz!

Nem tudtak megállapodni az éjszakai pótlékról

Este egynapos metrósztrájk indul Londonban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 05. szerda, 10:42

 Nem tudtak megállapodni az éjszakai pótlékról, így huszonnégy órás munkabeszüntetés kezdődik. Idén nyáron ez már a második.
 
  A szakszervezetek és a munkáltató között továbbra sincs megegyezés a bevezetés előtt álló éjszakai műszakért járó fizetésről, a metróvezetők és a személyzet ezért döntött az újabb munkabeszüntetés mellett.
 
Nem elegendő a pihenés
 
  Szerda este 18.30-kor az összes metróállomás bezár, a közlekedés csütörtökön napközben is szünetelni fog a metropoliszban, és várhatóan majd csak pénteken, a késő délelőtti órákban áll helyre. Az előző sztrájkot alig egy hónapja, július 8-án és 9-én tartották.
 
  A London Underground 200 fontos extra hozzájárulást ígért a metróvezetőknek az éjszakai műszakra, az állomáson dolgozóknak pedig 500 fontot, valamint ígéretet tett arra, hogy bevezeti a 32 órás, négynapos munkahetet. Az alkalmazottakat tömörítő négy szakszervezet azonban elutasította az ajánlatot, és egységesen a sztrájk mellett döntött.
 
  A szakszervezetek azt hangoztatták, hogy az éjszakai műszak rendkívül rossz hatással van a munka és a magánélet közötti egyensúlyra, és az éjszakai munkára vonatkozó szabályok miatt előfordulhat például, hogy egy metróvezető vasárnap reggel 8-kor fejezi be a munkát, hétfőn pedig újra szolgálatba kell állnia. Így csak a vasárnap áll rendelkezésre a pihenésre, ami a szakszervezetek szerint nem elegendő egy éjszakai műszak után.
 
Szeptemberben indulna az éjszakai metró
 
  A London Underground eljutatta a munkavállalókhoz az új beosztástervezet, amelyből a vállalat szerint az derül ki, hogy a személyzetnek ugyanannyi hétvégén kell dolgoznia, mint eddig, vagy még kevesebbszer. Aki pedig elzárkózik az éjszakai munkától, annak nem kell vállalnia.
 
  Szakértők szerint a London Underground viszonylag új vezetése tapasztalt az üzleti ügyekben, de a közlekedésben nem. A szakszervezetek állítólag már napokkal ezelőtt felálltak a tárgyalóasztaltól, de nem véglegesen.
 
  A brit fővárosban szeptember 12-én indulna az éjszakai metróközlekedés.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Este egynapos metrósztrájk indul Londonban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector