Startlaphoz Csatlakozz!

Duális képzés

Munkába állni tanulás közben

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 06. csütörtök, 10:46

 A jó eredmények garantálják az állásajánlatot. Hegesztőket, ipari gépészeket és idén szeptembertől gépi forgácsolókat is képeznek már a Siemens Képzési Központban. A duális rendszerben két év alatt végzettséget szerző tanulók nemcsak azért indulhatnak majd jobb esélyekkel a munkaerőpiacon, mert hiányszakmában kapnak minőségi képzést, hanem azért is, mert jó tanulmányi eredmény esetén akár azonnal elhelyezkedhetnek a vállalatnál – írja a Metropol.

  – Az egyik legfontosabb ok, amiért a Siemens bevezette a duális képzést, az volt, hogy jól képzett szakemberek álljanak rendelkezésünkre. Mára olyan diákok végeznek a Siemens Képzési Központban, akik biztosan minőségi oktatásban részesültek, és akár nemzetközi téren is megállják a helyüket – mondja Stipkovits Zsuzsa képzésvezető.

  A 2012 óta működő központ be is váltotta a reményeket: az első hegesztőévfolyamban, tavaly 11-en végeztek, közülük nyolcan a vállalatnál helyezkedtek el.

  A képzésvezető szerint azok, akik itt tanulnak, a gyakorlati képzés során már diákéveik alatt megtanulják, hogyan kell beilleszkedni a multinacionális céges környezetbe, a legmodernebb gépekkel dolgozhatnak, ösztöndíjat kapnak, illetve a legjobbaknak arra is lehetőségük nyílik egy uniós forrásból finanszírozott program keretében, hogy Németországba utazzanak tanulmányútra.

  Baranyi Bence hegesztő-tanuló, akinek egy éve van még hátra a képzésből, azok közt van, akik a közelmúltban tértek vissza Németországból, a tanulmányút idei résztvevőiként.

  Elmondása szerint a háromhetes útra már itthon felkészítették őket, odakinn pedig olyan ismereteket tudott elsajátítani, amire Magyarországon nem lett volna lehetősége – például kétdimenziós modellezés is szerepelt a programban. Bence hosszú távú célja bekerülni a legjobbak közé, akik állásajánlatot kapnak a cégtől.

  Stipkovits Zsuzsa szerint a Siemens Képzési Központ kiegészíti a hagyományos szakiskolák szerepét a legújabb ismeretekkel, gépparkkal és szakképzett oktatókkal, a hiányszakmákra koncentrálva. A Siemens Képzési Központ az elmúlt év során mintegy megháromszorozta kapacitását: a korábban 30-40 diákot befogadó intézmény szeptembertől 90 tanulóval kezdi meg a tanévet. Az ősszel induló kurzusokra még nyáron is várnak jelentkezőket.

Forrás: metropol.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Munkába állni tanulás közben.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector