Startlaphoz Csatlakozz!

A gépjárműipar hagyományosan a legjobban teljesítő iparág

Glattfelder: egy év alatt 20 ezer új munkahely jött létre az iparban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 07. péntek, 13:28

Egy év alatt több mint 20 ezer új munkahely jött létre az iparban Magyarországon, a júniusi adatok szerint - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán péntek reggel.

    Glattfelder Béla a friss ipari termelési adatokat kommentálva kiemelte: az ipar bővülésének hátterében elsősorban a külföldi gépjármű-megrendelések növekedése áll. A magyar ipar rendkívül exportorientált, versenyképesek a Magyarországon gyártott termékek, az amerikai piacon is egyre nő a Magyarországon gyártott gépjárművek eladása - tette hozzá.

    A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése szerint júniusban az ipari termelés volumene 11,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a munkanaphatástól megtisztított index 6,0 százalékos növekedést mutat. Az ipar teljesítménye 22 hónapja megszakítás nélkül emelkedik éves összehasonlításban. Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás júniusban 1,1 százalékkal nőtt.

    Glattfelder Béla elmondta: a gépjárműipar hagyományosan a legjobban teljesítő iparág, de a vegyipar és a gépgyártás is rendkívüli módon erősödött júniusban. A növekedés annak köszönhető, hogy a meglévő ipari szereplők bővítik termelésüket, valamint egyre több kis-és közepes vállalkozó is bekapcsolódik az ipari termelésbe - tette hozzá.     

    Az NGM államtitkára kifejtette: a mostani növekedést jelentős mértékben segíti az ipari bizalmi index erősödése a KSH elemzése szerint, ami egész Európában "meglehetősen magas", így a magyar ipar kilátásai is jók, további növekedés várható.

    Glattfelder Béla szerint ambiciózus, de megvalósítható a kormány azon célkitűzése, hogy 2020-ra 30 százalékra emelje az ipar arányát a hazai össztermékben (GDP) a mostani 22-23 százalékról. Ezzel Magyarország az unió egyik legiparosodottabb tagállamává válhat - tette hozzá.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Glattfelder: egy év alatt 20 ezer új munkahely jött létre az iparban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector