Startlaphoz Csatlakozz!

A szolgáltatások kiszervezése ellen tiltakoznak

Sztrájk kezdődik a jövő héten a legnagyobb brit képtárban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 07. péntek, 14:19

Határozatlan idejű sztrájkot kezdenek augusztus 11-én a legnagyobb brit képtár, a londoni National Gallery dolgozói a szolgáltatások egy újabb részének küszöbön álló kiszervezése miatt.

    Az ingyenesen látogatható világhírű múzeumban az eredeti tervek szerint egy héttel később kezdődött volna a munkabeszüntetés, a jórészt közalkalmazottakat tömörítő PCS szakszervezet tagjai azonban úgy döntöttek, hogy előrébb hozzák akciójukat.

    A galéria vezetése múlt hónapban jelentette be, hogy öt évre szóló szerződést írt alá a Securitas nevű céggel egyes biztonsági szolgáltatásokra vonatkozóan. A megbízás értéke 40 millió font (17,6 milliárd forint).

    A szakszervezet szerint kiábrándító, hogy miközben ők tárgyalásos úton keresnék a megoldást, a galéria vezetése a törekvéseiket figyelmen kívül hagyva is végrehajtja a kiszervezést.
 
   A Trafalgar téren lévő National Gallery évente mintegy hatmillió látogatót fogad, ezzel a világ legsikeresebb múzeumai közé tartozik. A dolgozók és a vezetés közötti vita azonban egyre nagyobbá válik, idén egyszer már volt sztrájk: a dolgozók februárban tartottak munkabeszüntetést a kiszervezések miatt.
    
A galéria vezetése azt hangoztatja, hogy az átalakítások miatt egyetlen alkalmazott sem fogja elveszíteni munkáját, és a fizetése sem fog csökkenni senkinek. A múzeumnak az a mintegy háromszáz dolgozója, akiknek az átszervezés következtében a jövőben már nem a National Gallery, hanem a Securitas lesz a munkáltatója, viszont épp az ellenkezőjétől tart.
   
 A februári sztrájk idején Nicholas Penny, a National Gallery igazgatója azt mondta, a szolgáltatások kiszervezése elkerülhetetlen a csökkenő állami támogatások miatt, a növekvő költségek fedezéséhez és ahhoz, hogy a képtár alkalmazottai is megkaphassák a többi londoni kulturális intézmény által már megadott ajánlott minimálbért.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Sztrájk kezdődik a jövő héten a legnagyobb brit képtárban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector