Startlaphoz Csatlakozz!

A fiatalok inkább a kisállatokkal foglalkoznak

Nincs elég hatósági állatorvos

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 08. szombat, 13:13

Hamarosan hiány lehet az országban hatósági állatorvosokból, a fiatalok ugyanis inkább a kisállatokkal foglalkoznak. Sok helyen magánállatorvosok végzik a hatósági munkát is – tudta meg a HVG.

  Gondot okoz a kistelepüléseken a hatósági állatorvosok hiánya - írja a Napi Gazdaság. A lap azt írja, hamarosan hiány lehet az országban az állatorvosokból, a pályakezdők ugyanis inkább a hobbiállatok ellátásában és a nagyvárosokban keresik a megélhetésüket.
 
  A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerint a kisállatpraxis elszívó hatása mellett a közigazgatási életpálya sem elég vonzó ahhoz, hogy az állatorvosok a megyei kormányhivatalokban helyezkedjenek el hatósági állatorvosként.
 
   Bár a szakemberhiány még nem veszélyezteti a szükséges feladatellátást, mégis valahogy vonzóvá kellene tenni az állatorvosoknak a hatósági munkát, jelenleg ugyanis sok községben a háziállatok egészségügyi ellátását és gyógykezelését is magánállatorvosok végzik.
 
  Magyarországon 1995 óta szabad állatorvos-választás van, amely együtt járt a körzetek megszüntetésével is.
 
Forrás: HVG
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Nincs elég hatósági állatorvos.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector