Startlaphoz Csatlakozz!

Személyiségtől függ

Miért jó otthonról dolgozni, és miért nem?

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 08. szombat, 17:00

 Személyiségünktől függ, hogy munkahelyi környezetben vagy az otthoni irodánkban érezzük-e jobban magunkat – írja a computerworld.hu.

  Szakértők szerint a távolról történő munkavégzés nem mindenki számára jó alkalmazási forma: van, aki kiváló minőségű munkát képes önállóan végezni, míg mások szenvednek, és, hogy ki melyik csoportba kerül, nagymértékben függ a személyiségétől, hozzáállásától.

A pozitívumok

  Először is nem kell bejárni a munkahelyre, naponta órákat a közlekedésre pazarolni. Otthon, kényelmes, biztonságos, nyugodt környezetben dolgozhatunk (ha ez nem biztosított, felejtsük el a távmunkát), időbeosztásunkat magunk határozhatjuk meg. Nem vonja el a figyelmünket a munkától mások hangos telefonbeszélgetése, továbbá kimaradunk a rendszeres irodai drámákból.

A hátrányok

  Kikerülünk cégünk vérkeringéséből, ami jó, ha képesek vagyunk önállóan dolgozni, hatékonyan beosztani időnket, motiválni saját magunkat, és egyedül megbirkózni a problémákkal. Ha azonban rendszeres útmutatásra és ösztönzésre van szükségünk, igényeljük a visszajelzéseket, külső megerősítéseket, akkor garantáltan szenvedni fogunk otthoni irodánkban. Ráadásul kevésbé számíthatunk előléptetésre és fizetésemelésre, ezt a inkább a szem előtt lévő, a vezetők által személyesen jobban ismert kollégák érdemlik ki. Ugyanakkor a leépítések és elbocsátások is gyakrabban sújtják a távolról dolgozókat (mennyivel egyszerűbb és kényelmesebb telefonon közölni a szomorú tényt). Mivel otthon dolgozunk, főnökünknek fogalma sincs róla, hogy mennyire odatesszük magunkat, inkább azt feltételezheti, hogy egész nap csak lógunk. A hátrányok miatt nem ajánlatos karrierünk kezdetén az otthoni foglalkoztatási formát választani.

Forrás: computerworld.hu

 
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Miért jó otthonról dolgozni, és miért nem?.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector