Startlaphoz Csatlakozz!

A VDSZSZ által a Ligának adott kölcsönök váltak kérdésessé

Költségvetési csalás gyanújával nyomoztatnak a Liga ügyében

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 11. kedd, 11:15

 Az ügyészség nyomozást rendelt el a szakszervezeti szövetség ügyében, az ügyet megszellőztető Magyar Hírlapból nem derül ki, hogy pontosan mi miatt. Az eljárással a NAV-ot bízták meg.

  A Liga Szakszervezetek TÁMOP által finanszírozott projektjeinek működésével kapcsolatban rendelt el nyomozást az ügyészség, költségvetési csalás gyanúja miatt – írta keddi számában a Magyar Hírlap.
 
  Az eljárással az adóhivatal Közép-magyarországi Regionális Bűnügyi Igazgatóságát bízták meg – közölte a napilap arra az ügyészség által írt levélre hivatkozva, amelyet a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) Szolidaritás ismertetett.
 
  Felidézték: miután a szakszervezet májusi küldöttgyűlésén nem választották újra elnökké a Liga-vezér Gaskó Istvánt, az átmenetileg az elnöki jogköröket gyakorló Bárány Balázs Péter érdekvédelmi alelnök a birtokába került dokumentumokkal az ügyészséghez fordult, a VDSZSZ Szolidaritásnak más szervezetekkel, így a Liga-konföderációval való „szövevényes kapcsolatai” kivizsgálását kérve.
  A Fővárosi Főügyészség részben elutasította a vizsgálati kérelmet azért, mert az ügyészi ellenőrzés hatálya nem terjed ki a szakszervezetekre. Később kiderült, hogy a feljelentést áttették a BRFK-hoz, mert különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja merült fel.
 
  Gaskó István korábban azt mondta, ez csak „időleges bajkeverés”, a feljelentés komolytalan, és hamarosan a vádlók kerülnek majd a vádlottak padjára.
 
  A cikkből nem derül ki, hogy milyen ügyről van szó, csak egy félmondat utal arra, hogy a VDSZSZ által a Ligának adott kölcsönök váltak kérdésessé.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Költségvetési csalás gyanújával nyomoztatnak a Liga ügyében.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector