Startlaphoz Csatlakozz!

„Miért nekem kell kiállni, hogy kérünk még nővért, kérünk pénzt az egészségügybe, mert nem működik?”

Etikai vizsgálat: az államtitkárhoz fordult a fekete ruhás ápolónő

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 11. kedd, 14:14

Az etikai vizsgálat nyomán kiszabható büntetési tételek széles skálán mozognak, súlyosabb esetben Sándor Mária hivatásának gyakorlását is megakadályozhatják.
 
   „Pénteken kaptam egy levelet, amiben értesültem arról, hogy többszörösen elkövetett etikai vétség miatt panasszal élt ellenem Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke”- közölte az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Sándor Mária. A magyar egészségügy helyzetéért és az ápolók nehéz helyzetéért idén év elején szót emelő nővér a műsorban elmondta, hogy azért szólalt meg korábban több fórumon is, mert úgy érezte, nincs megfelelő képviselete az ápolóknak. „Az erre kinevezett szervezet nem lép fel elég határozottan. Az egészségügy évtizedek óta ugyanitt van, nem jutunk egyről a kettőre. Lehet, hogy az én radikalizmusom és az ők kevésbé radikális fellépése között lehet az ellentét”- válaszolta Sándor arra a kérdésre, mi állhat amögött, hogy a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara vizsgálatot indított azzal az indokkal, hogy a kommunikációs csatornákon tett nyilatkozataival megszegte az egészségügyi szakdolgozókra vonatkozó etikai kódex szabályait.
 
  „A legfelső réteg fordulhatna a kormányhoz. Miért nekem kell kiállni, hogy kérünk még nővért, kérünk pénzt az egészségügybe, mert nem működik?”- tette fel a kérdéseket az ápolónő, aki szerint ez a határozott kiállás hiányzik az érdekvédelmi szervezetük részéről.
 
  Szabó Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének jogásza arról számolt be a műsorban, hogy megdöbbenéssel állnak az ügy előtt, mert ez nem egy bevett szokás. A szakember szerint általában önálló munkavégzési típusoknál (pl. ügyvédek) jellemző, hogy a kamara etikai eljárást indít a saját tagja ellen, egészségügyi szakdolgozók esetében nem igazán hallottak még ilyen vizsgálatról. Szabó azt is elmondta, hogy elég széles skálán mozog az etikai vizsgálat nyomán kiszabható büntetések sora: megrovás, figyelmeztetés, a kamarai tagság időleges felfüggesztése, vagy legsúlyosabb esetben, többszörösen elkövetett vétség esetén akár a kamarából történő kizárás is elképzelhető, ami a kötelező tagság miatt egyet jelent az illető hivatásának megszűnésével. A jogász hozzátette: véleménye szerint az egész helyzet az egészségügyi államtitkárságnak jött a legrosszabbul.
 
  Ezzel kapcsolatban Sándor Mária megjegyezte, korábban Zombor Gábor egészségügyi államtitkár felajánlotta számára, hogyha bármilyen sérelem éri a felszólalásai miatt, megvédi őt. Az ápolónő hozzátette: az eljárás megindításáról szóló értesítés kézhezvétele után meg is tették Zombor Gábor felé a szükséges lépéseket, hogy segítségét igénybe vegyék.
 
  Kerestük a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarát, ahol arról tájékoztattak, hogy folyamatban lévő ügyekről semmilyen tájékoztatást nem áll módukban adni.
 
Forrás: atv.hu
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Etikai vizsgálat: az államtitkárhoz fordult a fekete ruhás ápolónő.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector