Startlaphoz Csatlakozz!

Csökkentett munkaidőt vezettek be

Foglalkoztatási nehézséget okoz a MÁV-nak Záhonyban az ukrán válság

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 12. szerda, 07:36

A tavaly óta tartó ukrán válság és belpolitikai események hatására tovább csökkent a záhonyi térség vasúti áruforgalma, ami a MÁV Zrt. 100 százalékos tulajdonában álló átrakójánál, a Záhony-Port Zrt.-nél már 2015 első felében foglalkoztatási nehézségeket okozott - közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel.

    A MÁV felidézte, hogy a 94 négyzetkilométeres záhonyi vasúti átrakókörzet éves vasúti áruforgalma az elmúlt 25 évben csaknem ötödére, 18 millió tonnáról 2015-re 3,5 millió tonnára csökkent, az ukrán válság miatt pedig fokozatosan mérséklődik.

    A közlemény szerint az eddig eredményesen gazdálkodó leányvállalat még a válság előtti tendenciára alapozva 2,5 millió tonna import áru kezelésére optimalizálta erőforrásait, alakította ki a jelenlegi 400 fős munkavállalói létszámát.

    Ugyanakkor a vállalat a tavalyi bázishoz viszonyítva jelentős, 15-30 százalékos forgalomkiesésre számít, ami további munkáltatási nehézségeket okozhat.

    A szakképzett munkaerő foglalkoztatása érdekében a Záhony-Port június 1-jétől csökkentett munkaidőt vezetett be, valamint a MÁV egyes tagvállalatai is a Záhony-Porttal végeztetik el többek között a karbantartási, informatikai tesztelői, alkalmazásüzemeltetői és adatrögzítési munkákat - olvasható a közleményben.

    Mindemellett a MÁV Zrt., a Transzszibériai Szállítások Koordinációs Tanácsával és az RZD Orosz Államvasutakkal közös munkacsoportja a transzszibériai fővonal és az ahhoz kapcsolódó európai - így a záhonyi - közlekedési folyosók árufuvarozási hatékonyságának növelésén dolgozik.

    A MÁV úgy véli, a térség gazdasági nehézségeit a Záhonyon keresztül beérkező árualap hiánya okozza, erre megoldás lehet többek között a keleti irányból vasúton érkező árutulajdonos társaságokkal való stratégiai megállapodások kötése, a tehergépjármű-forgalom vasútra terelésének ösztönzése, valamint egy ellenőrzési típusú vámszabadterület engedélyezése, amely Záhony versenyképességét támogatná.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Foglalkoztatási nehézséget okoz a MÁV-nak Záhonyban az ukrán válság.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector