Startlaphoz Csatlakozz!

Az  éjszakai működés elleni tiltakoznak

Újabb két sztrájkot jelentettek be a londoni metró dolgozói

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 12. szerda, 08:30

Újabb két sztrájkot jelentett be kedden a londoni metró dolgozóit képviselő legnagyobb szakszervezet, az RMT a szeptember 12-től tervezett éjszakai működés elleni tiltakozásul. A 24 órás munkabeszüntetéseket augusztus 25-én és 27-én este kezdik.

    A londoni metró 11 vonalán 270 állomás van, naponta 4-4,5 millió, évente pedig több mint 1,2 milliárd utast szállít, amivel a világ 11. legforgalmasabb metróhálózata.

    A metró dolgozóit négy szakszervezet képviseli, egyedül az RMT-nek mintegy 80 ezer tagja van. Július és augusztus elején már volt két sztrájk, mindkettő megbénította a brit főváros közlekedését: több száz kilométeren alakultak ki torlódások, és hiába állítottak szolgálatba a szokottnál több buszt, köztük 70 éves matuzsálemeket is, az utasok így is „megszenvedték” a munkabeszüntetést. Londonban ráadásul rendkívül drága a tömegközlekedés, a város legbelső két zónájára érvényes havi bérlet ára 123 font (hozzávetőleg 54 ezer forint).

    A metróvezetők augusztus 25-re és 27-re este 9 órától, illetve az állomásszemélyzet este fél 7-től meghirdetett újabb munkabeszüntetése a londoni metróközlekedés háromnapos megbénulását okozhatja, a két sztrájk között ugyanis nem telik el elég idő ahhoz, hogy a szolgáltatás teljesen helyreálljon.

    A tiltakozást kiváltó éjszakai működés öt vonalon indult el pénteken és szombaton. A munkavállalók mereven elutasítják a szolgáltatás bevezetését, és annak határozatlan idejű elhalasztását kérik, mert a munka és a magánélet egyensúlyának felborulásától tartanak.

    A londoni közlekedési vállalat azt állítja, nagyvonalú ajánlatot tett a dolgozóknak. Ígérete szerint senkinek sem kellene a jelenleginél többet dolgoznia. A metróvezetők 200 font pótlékot kapnának az éjszakai műszakra, az állomásszemélyzet pedig 500 font bónuszt. A munkáltató 2 százalékos béremelést is ajánlott. Emellett 32 órás munkahét bevezetését ígérte, illetve azt, hogy senkit sem köteleznek az éjszakai munkára.

    Londonban a kezdő metróvezetők éves fizetése 49 673 font (csaknem 21 millió forint), amely ötévi szolgálat után 50-60 ezer font közötti összegre emelkedhet. Az évi szabadság 43 nap, a munkahét 36 órás.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Újabb két sztrájkot jelentettek be a londoni metró dolgozói.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector