Startlaphoz Csatlakozz!

Destatis:

Németországban a legalacsonyabb a munkanélküliség a fiatalok körében az EU-ban

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 12. szerda, 08:55

Németországban a legalacsonyabb a fiatalok körében a munkanélküliség az egész EU-ban - mutatta ki a német statisztikai hivatal (Destatis) kedden ismertetett vizsgálatában, amelyet a nemzetközi ifjúsági nap elé időzített.

    A Destatis adatai szerint a 15-24 éves korosztályban 330 ezren munkanélküliek, ami 7,7 százalékos arány, és azt jelenti, hogy tíz év alatt megfeleződött - a 2005-ben regisztrált 15,5 százalékhoz képest 50 százalékkal csökkent - a fiatalok körében a munkanélküliségi ráta.

    Németország ezzel messze az első az Európai Unióban. A második Ausztria, jóval lemaradva, 10,3 százalékkal, a harmadik Málta 11,8 százalékkal. A Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) módszertana alapján végzett számítások szerint Magyarország a mezőny első feléhez tartozik 20,4 százalékos aránnyal. Az utolsó Spanyolország, ahol a fiatalok 53,2 százaléka munkanélküli.

    A nemzedék helyzetét az a mutató is jellemzi, amely a nem dolgozó és tanulmányokat, képzést vagy továbbképzést sem folytató fiatalok arányát jelzi. Ez Németországban 6,4 százalék, 41 százalékkal kevesebb a tíz évvel ezelőtti 10,9 százaléknál.

    Németország ebben a vonatkozásban a negyedik az EU-ban, Hollandia (5 százalék), Dánia (5,8 százalék) és Luxemburg (6,3 százalék) után. A Destatis kimutatása szerint Magyarországon a nem dolgozó és nem is tanuló fiatalok aránya 13,6 százalék. A legmagasabb arányt, 22,1 százalékot az olaszországi fiatalok körében regisztrálták.

    Az ENSZ közgyűlése 1999-ben nyilvánította augusztus 12-ét nemzetközi ifjúsági napnak. A világszervezet ezzel szeretné felhívni a figyelmet a nemzedékek közötti szolidaritás fontosságára a családban, a közösségekben, a nemzetek egészében.

    Erre a napra a legnagyobb német hitelintézet, a Deutsche Bank is készített egy felmérést, amelyben a fiatalok megtakarítási hajlandóságát vizsgálták. Kimutatták, hogy a lakosság egészét jellemző átlagnál sokkal többet spórolnak. A lakhatási és egyéb létfenntartási költségek után a jövedelmükből átlagosan megmaradó havi 464 euróból jellemzően 126 eurót tesznek félre. Ez 27 százalékos megtakarítási rátát jelent, ami a háromszorosa a 9 százalékos országos átlagnak. A pénzt konzervatív megtakarítási formákban, többnyire takarékbetétben helyezik el.

    A német fiatalok mindenekelőtt jogosítványra, autóra vagy elektronikai cikkekre gyűjtenek. 23 százalékuk tanulmányokra tesz félre, 17 százalékuk pedig nyugdíjra - mutatta ki a Deutsche Bank.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Németországban a legalacsonyabb a munkanélküliség a fiatalok körében az EU-ban.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector