Startlaphoz Csatlakozz!

Liga Szakszervezetek:

Munkavállalói ismeretek a szakoktatás rendszerében

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2015. augusztus 13. csütörtök, 07:12

Szakiskolák tesztelték a Liga Szakszervezetek által kidolgozott Munkavállalói ismeretek című tananyagot, amely később bekerül a szakoktatás rendszerébe - tájékoztatta az érdekvédelmi szervezet szerdán az MTI-t.

    A Liga Szakszervezetek kétfordulós tanulmányi versenyt rendezett a Munkavállalói ismeretek című, szakiskolák részére fejlesztett tananyag tesztelésének részeként, a győztes a debreceni Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola csapata lett. A második helyezést a győri Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Középiskola és Kollégium érte el, míg a dobogó harmadik fokára a szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium állhatott - olvasható a Liga tájékoztatásában.

    A közlemény szerint a verseny első fordulóját elektronikus úton bonyolították, a második fordulót Budapesten szervezték, az online felületen legjobban teljesítő három csapat részvételével. Ekkor olyan gyakorlati jellegű, szituációs feladatokat kellett megoldaniuk a versenyzőknek, mint például hivatalos levél elkészítése, állásinterjún való részvétel, különféle kommunikációs stílusok és karriercélok bemutatása, valamint villámkérdésekre is válaszoltak.

    A Munkavállalói ismeretek című, szakiskolák számára fejlesztett tananyagot országszerte tíz szakiskola 40 pedagógusa és 680 diákja tesztelte. A tananyag később bekerül a szakoktatás rendszerébe, a diákok külön tantárgy keretében szerezhetik majd meg a munkaerő-piacon is szükséges ismereteket.  

    A Liga a tananyagot „A munkáért!” című projekt keretében dolgozta ki, amelyhez összesen 1,6 milliárd forint európai uniós támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv keretében. A projekt négy pillérre épül: az új munka törvénykönyve munkaadói és munkavállalói hatásvizsgálata, a kollektív szerződések kötésének elősegítése tanácsadással, a vállalkozók képzése, illetve a munka világát érintő témákban a fiatalok felkészítése tananyaggal - olvasható a közleményben.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Munkavállalói ismeretek a szakoktatás rendszerében.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector