Startlaphoz Csatlakozz!

Kronológia

Pedagógus-tüntetések 2004-2012 között

Írta: Szakszervezetek.hu (d.l.)
Közzétéve: 2012. június 03. vasárnap, 07:07

Június 3-án, a pedagógusnapon tüntetést szervez a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet és az Oktatási Vezetők Szakszervezete az Emberi Erőforrások Minisztériuma előtt. Összeállításunk az elmúlt néhány év pedagógustüntetéseit foglalja össze:

    2004. május 28. - A PDSZ demonstrációt kezdeményezett a közalkalmazotti bérek értékének megőrzéséért. A több száz pedagógus a Pénzügyminisztérium és az Oktatási Minisztérium épülete előtt követelte, hogy a kormány azonnal intézkedjen a dolgozói bérek vásárlóértékének megőrzéséről, a jogi és finanszírozási garanciák megteremtéséről. A kormánytól garanciát vártak az éves szinten a 6-7 százalékos béremelésre.

    2006. szeptember 29. - A PDSZ szervezésében Debrecenben mintegy kétszáz pedagógus tartott békés demonstrációt annak érdekében, hogy vonja vissza a kormány a közoktatási törvénynek a pedagógusokat sújtó előírásait.

    2006. október 13. - Több mint ezren tiltakoztak a közoktatási törvény módosítása miatt, s követeltek valódi társadalmi egyeztetést, párbeszédet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) által szervezett és hét civil és szakmai tömörülés részvételével tartott országos szülői értekezleten Budapesten.

    2007. február 14. - A budapesti szakképző intézmények tervezett átszervezése, illetve bezárása ellen demonstráltak mintegy háromezren a fővárosi önkormányzat épülete előtt. A három pedagógus szakszervezet (Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, Pedagógusok Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet) 12 pontból álló közös petícióban követelte, hogy szakmai és ne költséghatékonysági alapon szülessenek a közoktatást érintő döntések, készüljön megvalósíthatósági tanulmány az iskolákkal kapcsolatos döntés előtt, s történjen valódi egyeztetés az érdekvédelmi szervezetekkel. A demonstrálók az általuk törvénytelennek tekintett iskolabezárások azonnali leállítását is követelték.

    2007. június 1. - A pedagógusok kötelező óraszámának szeptemberi emelése ellen és az intézmény-összevonások következtében kialakult helyzet miatt tartott demonstrációt Budapesten a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) fővárosi szakoktatási tagozata a Magyar Tudományos Akadémia előtt.

    2008. november 29. - Közel ezer pedagógus, oktatási dolgozó vett részt az oktatási tárca épülete előtt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szervezésében az oktatást érintő megszorítások elleni demonstráción. A tüntetők Hiller István szakminiszter lemondását követelték. A társszakszervezetekhez hasonlóan a PDSZ is petíciót adott át, amelyet Szüdi János közoktatási szakállamtitkár vett át. Ebben többek között követelték a közoktatásban dolgozók bérének legalább reálértéken való megőrzését 2009-ben, és középtávon az európai átlagos reálbér elérését.

    2009. október 12. - Tiltakozó nagygyűlést tartott Kaposváron, a megyeházán a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) Somogy Megyei Intéző Bizottsága és Kaposvár Városi Körzeti Bizottsága a jövő évi költségvetési törvénytervezet ellen.

    2009. november 6. - Mintegy háromszázan vettek részt a Pedagógusok Demokratikus Szervezete (PDSZ) és a Történelmi Egyházak Közoktatási Intézményvezetőinek Országos Egyesülete által szervezett, a közoktatást érintő költségvetési elvonások elleni demonstráción Nyíregyházán. A nyíregyházi tüntetéssel - melyet a november 7-i, PDSZ által szervezett budapesti demonstráció támogatására szerveztek - a pedagógusok azt szerették volna elérni, hogy ne csökkentsék a költségvetésben a közoktatás színvonalát megőrző normatív támogatást.

    2009. november 7. - A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint veszély fenyegeti a közoktatást, a gyermekek ellátását. Az érdekképviselet által meghirdetett, Országos Szülői Értekezlet címet viselő fővárosi demonstráción 18 szakmai és civil szervezet tiltakozott a 2010-re tervezett költségvetés közoktatást érintő tételei ellen.

    2011. június 5. - A kormány oktatási és szakképzési reformprogramja ellen demonstrált öt pedagógus szakszervezet - a Pedagógusok Szakszervezete, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, a Magyar Közoktatási és Szakképzési Szakszervezet, az Oktatási Vezetők Szakszervezete és a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete - Budapesten a Nemzeti Erőforrás Minisztérium épülete előtt.

Forrás: MTVA Sajtó- és Fotóarchívuma

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Pedagógus-tüntetések 2004-2012 között.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector