Sztrájkkal fenyegették meg az alkalmazottak a Deutsche Bankot

Jobb munkafeltételeket követel a szakszervezet

„A német banki alkalmazottak szövetségének szakszervezete jobb munkafeltételeket követel 5000 alkalmazott részére. A munkaidő és a szabadság mértékét a Deutsche Bank egyik leányvállalatánál, a Postbanknál érvényes szinthez kell igazítani” - írja a Financial Times Deutschland (FTD) cikke alapján a Világgazdaság Online.

    A lap jelentése szerint az illetékes szakszervezet felmondta a Deutsche Bank négy nagy leányvállalatánál érvényes kollektív bérszerződést. „Elvileg jobb keretfeltételekről akarunk tárgyalni a (banki) alkalmazottak részére” - hangoztatta Stephan Szukalski, a Die Welt című lapnak nyilatkozva, amelyet az FTD idézett.
 
   „Nem zárjuk ki a sztrájk lehetőségét, ha a dolog vérre megy. De arra teszünk, hogy a küszöbönálló tárgyalások jó eredményhez vezetnek” .A szakszervezet adatai szerint a Deutsche Bank négy leányvállalatánál kereken 4000-5000 alkalmazott dolgozik.

   A Deutsche Bank szóvivőnője egyébként megerősítette a kollektív bérszerződés felmondásáról szóló jelentést.”A régi szerződés az új bérszerződés megkötéséig érvényes. Közben nincs vákuum” - tette hozzá. Májusban terveznek tárgyalásokat minden szakszervezettel. „Konstruktív tárgyalásokra számítunk.”

   A jelentés szerint a Postbank GmbH-nál több szempontból az alkalmazottak helyzete jobb, mint a Deutsche Bank többi leányvállalatánál, például nagyobb szabadságot élveznek és kevesebb órát kell dolgozniuk. „Legalábbis azonos elbánást követelünk” - hangoztatta Szukalski.

Forrás: Világgazdaság Online