Részvényekkel jutalmazzák az alkalmazottakat

Motivációs program

Az Appeninn Nyrt. kedden megtartott közgyűlése elfogadta a társaság éves beszámolóját, valamint egy motivációs célú részvényjuttatási programot, továbbá a növekedési politika támogatására felhatalmazást adott az alaptőke felemelésére is - közölte a társaság.

    A közgyűlés döntése szerint 50 ezer darab törzsrészvényt az alkalmazottak, illetve vezető tisztségviselők jutalmazására fordít a társaság - ismerteti a közlemény. A programhoz szükséges készletet saját részvény vásárlása vagy kibocsátás útján biztosíthatja az igazgatótanács. A program keretében kapott részvényeket a jutalmazottak fél évig, a vezető tisztségviselők pedig egy évig nem értékesíthetik.

    A közgyűlés felhatalmazta az igazgatótanácsot az alaptőke felemelésére is, a következő öt évben 1,5 milliárd forint értékben. „Nem titok, hogy egy-két éven belül a társaság meg kívánja duplázni eszközeinek értékét, ehhez pedig további saját forrásokra is szükség van” - idézi a közlemény Székely Gábort, az Appeninn igazgatósági testületének elnökét. Ugyancsak a terjeszkedési célok sikerre vitele érdekében a társaság két fő tulajdonosa egy-egy új igazgatósági tagot delegált.

    A 2009 végén megalakított befektetési társaság olyan réspiaci szegmensekre koncentrál, melyekben alacsonyan árazott, ám nagy hozamtermeléssel kecsegtető eszközök szerezhetők meg, és tarthatók fenn közép- illetve hosszútávon, befektetési céllal. Ilyen célterület többek között a B-kategóriás irodaházak, valamint az ipari és logisztikai ingatlanok, vagy éppen a speciális igényeket kielégítő haszongépjárművek piaca. Az Appeninn fő tulajdonosa hasonló befektetési stratégia mentén működik Svájcban, elsősorban az irodapiacra koncentrálva.

    A társaság részvényeit 2011 októbere óta a Budapesti Értéktőzsde A-kategóriájában forgalmazzák, 2012. április 1-jétől pedig a BUX-ba is bekerült. A papír kedden 417 forintot ért, az elmúlt 52 hétben a részvény legmagasabb árfolyama 500, a legalacsonyabb 395 forint volt.