Startlaphoz Csatlakozz!

Kevesebb járat, kevesebb vasutas?

Érik a sztrájk MÁV-nál

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 24. szombat, 10:23

Végső esetben a sztrájktól sem riadnak vissza a vasutasok. A szakszervezet leépítéstől tart, a fejlesztési tárca azonban ígéri: az áprilisi járatritkítás miatt nem vesztik el a dolgozók munkahelyüket - olvasható a sonline.hu-n.

   Nagyjából 3000 dolgozó – a napokban még arról szóltak a hírek, hogy országosan ennyi vasutas kerülhet az utcára. Áprilisban 414 járatot törölnek és júliustól változik a Munka törvénykönyve – erre vezették vissza aggodalmaikat az érdekvédők. Horváth Gabriella, a VDSZSZ pécsi területi vezetője kérdésünkre pénteken elmondta: a MÁV hivatalosan eddig nem jelentett be csoportos létszámleépítést.

   Az áprilisi járatritkítás után azért feltehetően nem kell majd annyi jegyvizsgáló, mozdonyvezető, mint korábban – hangoztatta. A VDSZSZ képviselője úgy vélte: Somogyot is érintheti a leépítés, csak a Kaposvár-Siófok vonalon két járatot vesznek ki a forgalomból. Ráadásul – húzta alá – a közelmúltban lezajlott Balaton-parti vasúti korszerűsítés nyomán is közel 50 dolgozó jövője válhat kérdésessé. Bár ezzel kapcsolatban a vasúttársaságtól ígéretet kaptak, hogy megpróbálnak majd számukra munkalehetőséget biztosítani. A MÁV-nál az elbocsátással kapcsolatos kérdésünkre pénteken nem válaszoltak. Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke egy tegnapi megbeszélés után jelezte: az áprilisi járattörlések nyomán egy vasutas sem veszti el munkahelyét. Legalábbis erről kaptak ígéretet a fejlesztési minisztériumtól. Az persze még kérdéses, hogy milyen változást hoz majd a Munka törvénykönyvé-nek júliusi változása. Információnk szerint, ha mégsem sikerül dűlőre jutni, sztrájkot hirdethet a szakszervezet. Úgy tudjuk, a VDSZSZ jövő csütörtökön tart elnökségi ülést.

Forrás: sonline.hu

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Érik a sztrájk MÁV-nál.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector