Startlaphoz Csatlakozz!

Nemzeti Munkaügyi Hivatal:

Napi ötven munkahelyi baleset

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 24. szombat, 07:52

Összesen 17 295, azaz naponta közel 50 munkahelyi baleset történt tavaly, ebből 80 volt halálos kimenetelű - írta a Magyar Nemzet szombaton a Nemzeti Munkaügyi Hivatal adatai alapján.

    A hivatal 2011. évi összesítése szerint ötéves átlagban tavaly volt a legalacsonyabb a munkahelyi balesetek száma.

    A legtöbb, 3256 munkabaleset a fővárosban történt 2011-ben. A balesetek elszenvedői a legtöbb esetben férfiak voltak, az összes esetből 11 182-en sérültek meg, a 80 halálos kimenetelű esetből 76-ban férfi volt az áldozat. Korcsoportok szerint a legtöbb, összesen 4680 baleset a 35-44 év közötti dolgozókkal történt.

    A munkahelyi balesetek következtében több mint 3 ezer munkavállaló vált 1-3 hónap közötti időre keresőképtelenné, több mint hatszázan 3-6 hónapig, 141-en pedig több mint fél évig nem tudtak munkába állni - írta a lap.  

    Az ágazatok közül a legveszélyesebb a gépipar, ezt követi a feldolgozóipar és az építőipar, de sok baleset történt a kereskedelem, a szállítás, a raktározás és a távközlés területén is. A halállal végződő esetek közül a legtöbb, 18 az építőiparban, 14 a feldolgozóiparban, és 11 a szállítás-raktározás területén történt.

    Az összesítés szerint a munkavédelmi felügyelők tavaly 1,6 millió forint szabálysértési, 156 ezer forint helyszíni, 3,9 millió forint eljárási és 34,2 millió forint munkavédelmi bírságot szabtak ki.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Napi ötven munkahelyi baleset.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector