Startlaphoz Csatlakozz!

Megkönnyítik a foglalkoztatottak elbocsátását

Az olasz kormány jóváhagyta a munkapiaci reformcsomagot, a szakszervezetek tiltakoznak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2012. március 24. szombat, 07:48

Mario Monti olasz miniszterelnök kormánya pénteken jóváhagyta a munkapiaci reformcsomagot a szakszervezeti tiltakozások ellenére.

    A kormány szerint az Európai Unió által is szorgalmazott intézkedések hozzájárulnak  a gazdasági növekedéshez, új munkahelyeket teremtenek, és fokozzák az olasz gazdaság versenyképességét.

    A reformnak különösen az a része váltott ki élénk tiltakozást, amely megkönnyíti a foglalkoztatottak elbocsátását. A legnagyobb olasz szakszervezeti szövetség 16 órás általános sztrájkot és tüntetéseket hirdetett, ellenzéki politikusok pedig a törvény parlamenti vitájában igyekeznek majd módosításokat eszközölni.

    A reform egyebek közt új munkanélkülisegély-rendszert vezetne be, korlátozná az ideiglenes foglakoztatást annak érdekében, hogy több embernek legyen állandó állása, elősegítené a fiatalok munkába állítását, és támogatja a nemek egyenlőségét. Az utóbbi érdekében tiltja azt az állapotosok elbocsátását megkönnyítő gyakorlatot, hogy a munkaadók biankó felmondási levelet írattak alá a nőkkel.

    A kormány eltekintett attól, hogy a csomagot azonnal hatályba léptesse, teret engedve a parlamentnek a változtatásra. Renato Schifani, a szenátus elnöke szerint a gesztust „értékelte" a parlament.

    A munkapiaci reform a Monti-kormány harmadik fontos intézkedése tavaly novemberi hivatalba lépése óta. A reformok célja, hogy növekedési pályára állítsák a stagnáló gazdaságot és csökkentsék az államadósságot, amely a GDP 120 százalékán áll.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Az olasz kormány jóváhagyta a munkapiaci reformcsomagot, a szakszervezetek tiltakoznak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector