Startlaphoz Csatlakozz!

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium:

Elengedhetetlen a digitális írástudás a munkaerőpiacon

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. március 31. hétfő, 08:35

 A 15 év feletti magyar lakosság 42 százaléka még soha nem használta az internetet, pedig a digitális írástudás ma már a munkaerőpiacon való elhelyezkedés és az egyéni életminőség szempontjából is nélkülözhetetlen - a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közleménye szerint ezt hangsúlyozta Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár egy csütörtöki budapesti szakmai konferencián.

    A probléma kezelésére életre hívott eMagyarország-pontokból jelenleg mintegy 1600 működik, többségük az 5000 alatti lélekszámú településeken. A felmérések alapján a hálózat egységeit hetente 50-60 ezren látogatják - ismertette a helyettes államtitkár.

    A tárca közleménye szerint Solymár Károly Balázs azt is elmondta: a hálózati feltételek ugrásszerű javulása ellenére a háztartások harmadában még mindig nem fizetnek elő az internetre. Ennek okai túlnyomórészt már nem az anyagi lehetőségekben keresendők, hanem belső, tudásbeli és motivációs tényezőkben. 

    A helyettes államtitkár szerint a gátak lebontásáért sokat tudnak tenni a mindenki számára nyitott könyvtárak, az infokommunikációs eszközöket és tartalmakat jól ismerő könyvtárosok. A könyvtárak jelentőségét a közhiedelemmel szemben nem csökkenti, hanem növeli a digitális világ - hangsúlyozta.

    A helyettes államtitkár kiemelte, hogy 467 eMagyarország pont könyvtárban működik, az együttműködés a kezdetektől kiváló.

    Az NFM tájékoztatása szerint az Informatikai és Könyvtári Szövetség egyhetes országos rendezvénysorozatán országszerte csaknem kétezer program várta a közönséget. A Könyvtári Fiesta hét napja alatt összesen 470 település több mint 500 regisztrált intézményének programjaira látogathattakel az érdeklődök.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Elengedhetetlen a digitális írástudás a munkaerőpiacon.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector