Startlaphoz Csatlakozz!

Az országot 20 választókerületre osztották

Megkezdődött a jelöltállítás a Nemzeti Pedagógus Kar országos küldöttgyűlésébe

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 09. szerda, 13:30

 Kedden elindult a Nemzeti Pedagógus Kar honlapja, amelyen keresztül a pedagógusok jelöltet állíthatnak a kar legfontosabb döntéshozó szervébe, az országos küldöttgyűlésbe - közölte a szervezet előkészítő bizottsága a fővárosi Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeumban tartott sajtótájékoztatón.

    Ballagó Zoltán, a kar előkészítő bizottságának tagja a szervezet irodájának is otthont adó épületben elmondta: a pedagógusoknak április 16-ig van lehetőségük a jelöltállításra a www.nemzetipedkar.hu honlapon keresztül. Ezután a jelöltek ajánlásainak összegyűjtése következik, április végéig. Ekkor közzéteszik a honlapon a megfelelő ajánlással rendelkező jelöltek listáját, és a kar tagjai május közepén néhány napig választókerületenként leadhatják rájuk a voksukat. Az országot 20 választókerületre osztották: a 19 megyére és a fővárosra - tette hozzá az egri tankerület igazgatója.

    Az elektronikus választás előnye, hogy viszonylag gyors lebonyolítást tesz lehetővé - folytatta. A tervek szerint így május végére minden megválasztott jelölt megkapja a megbízólevelét, az oktatásért felelős miniszter pedig június 14-re összehívhatja az országos küldöttgyűlést. Itt a küldöttek megválasztják a kilenctagú elnökséget (az elnököt, az elnökhelyettest és a hét elnökségi tagot). Az országos küldöttgyűlés megalakulását követő három hónapon belül összehívják a területi küldöttgyűléseket is, amelyeken megválasztják a területi elnökséget. Emellett a Ballagó Zoltán által legfontosabbnak nevezett 16 szakmai tagozat is megalakul.

    Merkl Hilda, az előkészítő bizottság elnöke emlékeztetett arra, hogy a Nemzeti Pedagógus Kar az állami és önkormányzati fenntartású köznevelési intézményekben dolgozó pedagógusok önkormányzattal rendelkező köztestülete lesz. A szervezet elsősorban a pedagógustársadalom szakmai érdekképviseletét látja el, emellett tanácsokkal, javaslatokkal, állásfoglalásokkal látja el a tárcát - mondta. A testület csaknem 150 ezres taglétszáma legitimitást biztosít a karnak, ez pedig garantálja, hogy "valóban jó kezekben lesznek mindazok a kérdések, amelyek a köznevelés és közoktatás területén felmerülnek" - fogalmazott.

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - Megkezdődött a jelöltállítás a Nemzeti Pedagógus Kar országos küldöttgyűlésébe.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector