Startlaphoz Csatlakozz!

Diszkrimináció

A republikánus amerikai szenátorok a nők egyenlő bérezése ellen szavaztak

Írta: Szakszervezetek.hu
Közzétéve: 2014. április 10. csütörtök, 09:00

Az amerikai szenátus republikánus tagjai szerdán zátonyra futtattak egy demokrata törvénytervezetet, amely a nők fizetésbeli diszkriminációjának megszüntetését célozta.

    A szövetségi felsőházban 53-44 arányban szavaztak a törvényjavaslat mellett. A jogszabály szenátusi elfogadásához azonban 60 voksra lett volna szükség. (A házban a jelenlegi összetételében 53 demokrata, 45 republikánus és 2 független szenátor van, utóbbiak a legtöbb esetben a demokratákkal együtt szavaznak.) 

    A voksolás eredményének mobilizáló hatása lehet a novemberi "félidős" kongresszusi választásokon. A republikánusok elutasító szavazata a demokraták kezére játszhat, akik attól tartanak, hogy a követőik közül sokak által érdektelennek tartott politikai erőpróbán elveszíthetik a többséget a szenátusban.

    Az idei immár a harmadik olyan választási év Amerikában, amikor a demokraták a nemek bérezésének kiegyenlítését szorgalmazták, a republikánusok pedig az indítvány ellen szavaznak. A törvénytervezet egyébként a republikánus többségű képviselőházban akkor is elakadt volna, ha azt a szenátus megszavazza. 

    Az amerikai Népszámlálási Iroda adatai szerint 2012-ben a nők átlagosan a férfiak bérének 77 százalékát kapták. Ez javulást jelent az 1960-ban mért 61 százalékhoz képest, ám az arány 2001 óta gyakorlatilag nem változott. A statisztikák azt mutatják, hogy az Egyesült Államokban az összehasonlítható állásokban dolgozó férfiak minden iskolázottsági kategóriában többet keresnek, mint női kollégáik.

    A republikánusok szerint a bérek kiegyenlítése megkötést jelentene a munkaadók számára.
 

Kedvencek közé   |    Add a Startlaphoz   |    Legyen ez a kezdőlapom   |    Impresszum   |    Jogfenntartó nyilatkozat   |    Adatvédelmi tájékoztató
2012 Szakszervezetek.hu - A republikánus amerikai szenátorok a nők egyenlő bérezése ellen szavaztak.
Powered by Joomla 1.7 Templates
Mobil nézet | Normál nézet
számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector